Duurzaamheidstool van Kinnarps


Duurzaamheidstool van Kinnarps
07-02-2018 8:30
Duurzaamheid is van levensgroot belang voor de toekomst van interieurbedrijven. Maar het is moeilijk voor de industrie om dit topic op een transparante manier relevant te maken voor de klanten. De Better Effect Index van Kinnarps is volgens de fabrikant de eerste tool op de markt die een volledig en transparent zicht biedt op de duurzaamheid van producten.
 
Wat betekent duurzaam design? Hoe kan je een holistische beoordeling maken van de totale impact van een product? Tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair biedt Kinnarps nieuwe antwoorden en inzichten over het onderwerp.
`Het verhaal begint bij de Better Effect index – een unieke tool die de duurzaamheid van producten evalueert aan de hand van een puntensysteem. De tool is ontworpen op basis van de verschillende aspecten die klanten belangrijk vinden bij het maken van duurzame keuzes. Zes verschillende aspecten: grondstoffen en hulpbronnen, pure materialen, hergebruik, klimaat, sociale verantwoordelijkheid en ergonomie. Deze aspecten krijgen een score tussen 1 en 3. Dit geeft ons een duidelijk beeld van de duurzame voordelen van een product en wat er ontbreekt om het nog te verbeteren.`
 
Een voorbeeld is de Capella/bureaustoel van Kinnarps, die met een gemiddelde score van 2,4 punten een hoge waarde kreeg toegebedeeld. `De tool is volledig transparent, dus zowel klanten als concurrenten kunnen zien hoe we onze producten beoordelen. Kiezen voor duurzaamheid en de kenmerken vergelijken was nooit makkelijker en we hopen dat de Better Effect Index een nieuwe standaard voor duurzaamheid zal worden in de industrie.`
 
“De klant heeft het recht om te weten hoe duurzaam een product is en hij moet kunnen vergelijken met producten van andere merken. We zien het als een vorm van samenwerking. Als iedereen zijn gegevens openbaart, kunnen we ons met elkaar vergelijken. Dit zal bijdragen tot een snellere evolutie binnen de industrie”, aldus Johanna Ljunggren, Sustainability Manager bij Kinnarps.

www.kinnarps.nl
 

Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >