Bouwen Nederland content met regeerakkoord


Bouwen Nederland content met regeerakkoord
11-10-2017 8:30

Het regeerakkoord van het kabinet Rutte III biedt de bouw- en infrasector een goede basis voor de toekomst. Dat stelt belangenbehartiger Bouwend Nederland. "In aanloop naar de verkiezingen heeft Bouwend Nederland op twee zaken ingezet: investeren in Nederland en het aantrekkelijk maken van werkgeverschap. Het regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst 'toont aan dat dit kabinet onze visie deelt."

Bouwend Nederland is opgetogen dat het nieuwe kabinet de komende drie jaar 2 miljard euro uittrekt voor verbeteringen in de infrastructuur. Daarna wordt het budget structureel met 100 miljoen euro per jaar verhoogd. "Investeringen zijn pure noodzaak voor het versterken en toekomstbestendig maken van de infrastructuur."
 
Ook is de organisatie onder meer blij met de verwijzing naar de Bouwagenda. "De Bouwagenda biedt een goed handvat om de verschillende doelstellingen uit het regeerakkoord in te vullen.  
Op het gebied van verduurzaming laat het regeerakkoord grote ambitie zien: 49 procent reductie van de CO2 uitstoot in 2030. Nederland wil tot de koplopers van het klimaatakkoord van Parijs behoren. Het fundament is gelegd, maar om deze ambitie te realiseren is wel verdere versteviging nodig."

Verder is Bouwend Nederland onder meer content dat het kabinet 100 miljoen euro structureel beschikbaar stelt voor techniekonderwijs en daarmee een bijdrage levert aan de instroom van goed gekwalificeerd personeel. "De komende periode zal Bouwend Nederland de verschillende maatregelen op het effect voor de sector doorrekenen." Met dit regeerakkoord slaat het nieuwe kabinet volgens Bouwend Nederland een goede weg in. Het effect van veel maatregelen zal afhangen van de concrete uitwerkingen. Bouwend Nederland ziet hierin een belangrijke rol weggelegd voor de sector en haar leden.

www.bouwendnederland.nl
 


Deel op Social Media<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >