'FM verdient meer aandacht'


'FM verdient meer aandacht'
13-07-2016 8:30

Vandaag, woensdag 13 juli, is het Wereld Facility Management dag. ter gelegenheid van deze dag stel branchevereniging FMN dat facility management niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

"Facility management en facility managers verdienen meer aandacht dan zij nu krijgen", stelt een woordvoerder. "Alleen in Nederland al zorgen dagelijks zo’n 260.000 facilitair medewerkers dat er in gebouwen een optimale omgeving wordt geboden om te werken, te studeren, te verblijven of beter te worden. Facility managers dragen daarmee in belangrijke mate bij aan het welbevinden van werknemers, scholieren, studenten en patiënten en de productiviteit van organisaties."

Een filmpje over het belang van FM.

Tijdens World FM Day op 13 juli zet de internationale facilitaire gemeenschap wereldwijd alle facilitair medewerkers in het zonnetje en vraagt zij onder het motto ‘Empowering people for a productive world’ aandacht voor de bijdrage van het facilitaire vakgebied aan productiviteit en welbevinden.

Facility management is voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend, dat het bijna onzichtbaar lijkt wat facility managers doen. “Maar let eens op wat er gebeurt als het binnen een gebouw te koud of te warm is, of wanneer het er niet schoon is of de werkplek niet goed is ingericht,” zegt Natalie Hofman, voorzitter van FMN – de beroepsvereniging voor het facilitaire domein. “Facility management vandaag de dag is meer dan het oplossen van acute problemen. Ons vakgebied is een strategisch vakgebied dat proactief bijdraagt aan het succes van organisaties en mensen”, vervolgt Hofman. “Daar hoeven we volstrekt niet bescheiden over te zijn en die rol mogen en moeten we als branche ook echt claimen.”

Trends als technologisering, robotisering, globalisering, big data, weconomy, urbanisatie en thema’s als gezond & fit leven hebben een steeds grotere impact op hoe wij omgaan met arbeid, met werkplekken en met elkaar. "Facility management is hét vakgebied dat zich richt op de omgeving waarin mensen werken, leren, beter worden of elkaar ontmoeten en kan organisaties helpen de trends te vertalen en te implementeren in de eigen organisatie. Daarmee helpt het vakgebied organisaties niet alleen talent aan zich te binden en werknemerstevredenheid en arbeidsproductiviteit te vergroten, maar draagt het ook bij aan klantbeleving en –tevredenheid. Dat maakt het strategisch belang van facility management groot."

FMN-voorzitter Hofman benadrukt ook het maatschappelijke belang van facility management: “Als het gaat om de verduurzaming van de gebouwde omgeving of als het gaat om het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt, is de rol van facility managers niet weg te denken.”

De facilitaire markt, zo blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek van FMN, is groot. Er gaat – inclusief vastgoed – zo’n 80 miljard euro in de Nederlandse markt om. “World FM Day is een dag waarop we niet alleen de facility manager, maar ook de schoonmaker, de beveiliger, de receptionist en de cateringmedewerker terecht in het zonnetje zetten. Zij mogen trots zijn op wat zij iedere dag realiseren voor werknemers, studenten en patiënten. En als voorzitter van FMN zal ik mij blijven inzetten voor een nog betere herkenning en erkenning van de rol die zij en het facilitaire vakgebied spelen.”

www.fmn.nl

Deel op Social Media 

<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >