'Dalende trend werkplekkosten ten einde'


'Dalende trend werkplekkosten ten einde'
10-06-2016 8:30

NFC Index publiceert jaarlijks de facilitaire kosten per werkplek conform de Europese norm EN 15221. De dalende trend van de afgelopen jaren is in 2015 doorbroken. De mediane werkplekkosten zijn het afgelopen jaar gestegen met 2 procent. Deze stijgen daarmee naar 8.959 euro per werkplek.

De stijging is voor een deel toe te schrijven aan een onderliggende verschuiving van eigendomspanden naar relatief duurdere huurpanden. Hieraan gerelateerd is een sterke toename van de kosten van het inbouwpakket waarneembaar. Investeringen zijn benodigd om meer gebruikers binnen de panden te kunnen faciliteren.

"Organisaties kiezen weer voor een hoogwaardige kantooromgeving. Bij een gelijkblijvende mediaan van het aantal vierkante meter vvo per werkplek zijn er in de panden voor het eerst minder werkplekken dan fte’s. Deze kunnen intensiever worden gebruikt door gedane investeringen in de werkplekomgeving. Het delen van de werkplek en het ontmoeten van collega’s wordt steeds beter gefaciliteerd. De nieuwe ratio van het aantal werplekken per fte is hiermee voor het eerst onder de 1,00 gekomen."

De mediane kosten voor ICT zijn ook dit jaar weer gedaald. Onder andere door een toenemend gebruik van Self Service Portals en een vercloudisering van de werkplek. "Steeds meer leveranciers leveren de werkplek als standaarddienst. De werknemer krijgt via de browser op verschillende devices toegang tot de data en applicaties die hij of zij nodig heeft. Bij de inrichting van de werkplek wordt hier in toenemende mate aandacht aan gegeven."

De nieuwe NFC Index Kantoren werd op 8 juni gepresenteerd op de Provada-beurs.

www.nfxindex.nl

Deel op Social Media 
 

<< June 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >