'Helft bedrijven wil kantoor delen'


'Helft bedrijven wil kantoor delen'
30-05-2016 14:00

De helft van de Nederlandse ondernemingen ziet het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels als een lange termijn oplossing in plaats van een tijdelijke oplossing. Kleinere en middelgrote ondernemingen zijn nog steeds de grootste gebruikers van flexibele werkplekken. Het zijn twee van de belangrijkste conclusies uit recent onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, onder 40.000 bedrijven.

Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland: “Het integreren van gedeelde kantoorruimte helpt bedrijven van iedere omvang om flexibel te blijven, zodat zij snel kunnen reageren op plotselinge veranderingen in de markt. We zien steeds vaker dat tijdelijke contracten voor gedeelde kantoorruimte worden verlengd of dat er nieuwe contracten worden afgesloten. Voor veel ondernemingen is het een uitstekende manier om eenvoudig te kunnen uitbreiden en duurzamer te groeien.”

Bijna de helft van de respondenten geeft volgens Regus aan dat het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels minstens een deel van de tijd standaard is voor bij grotere bedrijven. "Dat is een belangrijke verandering in mentaliteit." Kleine en middelgrote bedrijven zijn blijkens het onderzoek nog steeds de belangrijkste gebruikers van gedeelde kantoorruimte (61procent). "Internationale ondernemers melden dat bedrijven hun contracten voor gedeelde kantoorruimte verlengen omdat ze zo snel kunnen uitbreiden of inkrimpen zonder extra kosten (73 procent) en omdat het contracten voor korte termijn zijn in plaats van vaste huurcontracten (68 procent), waardoor ze de voorwaarden vaker kunnen aanpassen." En tenslotte verlengen bedrijven volgens Regus hun contracten voor gedeelde kantoorruimte ook om hun bedrijf duurzaam te laten groeien (68 procent). "En niet alleen omdat dit goedkoper is dan vaste contracten (65 procent)."

Van Veen: “Gedeelde kantoorruimte biedt bedrijven een duurzame weg naar groei. Zo kunnen bedrijven die nieuwe markten willen verkennen gebruikmaken van gedeelde kantoorruimte om de marktomstandigheden te testen voordat ze concrete veranderingen doorvoeren. Als de omstandigheden in een bepaalde markt ongunstiger worden, kunnen ze inkrimpen zonder de flinke boetes die doorgaans onderdeel zijn van traditionele langlopende contracten. Bovendien helpt het gebruik van gedeelde kantoorruimte bedrijven om kapitaal vrij te maken dat ze vervolgens kunnen investeren in initiatieven voor het bevorderen van groei.”

Regus is aanbieder van flexibele kantoorruimteoplossingen, met een netwerk van 2.800 locaties in 106 landen en 977 steden, dat ondersteuning biedt aan 2,3 miljoen leden. "Tot onze klanten rekenen we enkele van de meest succesvolle ondernemers, zakenmensen en miljardencorporaties. Dankzij ons aanbod aan verschillende soorten kantoren en ons groeiende aanbod aan mobiele, virtuele en vervangende oplossingen, kunnen we mensen en bedrijven helpen om te werken waar ze willen, wanneer ze willen, hoe ze willen en tegen een betaalbare prijs."

www.regus.nl

Deel op Social Media 

<< May 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >