'Huurder vraagt om menselijke maat'


'Huurder vraagt om menselijke maat'
06-04-2016 8:30

Wat willen huurders? Wat zijn verhuurders bereid om te bieden? CoreNet Benelux Chapter en FMN organiseerden recentleijk gezamenlijk een mini-symposium tijdens Building Holland in Amsterdam.
Plenair en in de goed bezochte sessies zijn veel zaken aan de orde geweest. Uitkomst; huurders willen vooral 'de menselijke maat'.

Tijdens het symposium kwam onder meer naar voren dat bevlogenheid en autonomie belangrijke factoren zijn voor de productiviteit en ‘well being’ van mensen. Naast het mentale en het fysieke is aandacht nodig voor het ‘zingevende’ binnen het werk van mensen. De fysieke omgeving kan daaraan bijdragen, werd duidelijk in een inspirerende keynote van prof. Willem van Rhenen. "Ondanks alle ‘technische revoluties’ zien we de mens amper veranderen. Dat komt omdat ons lichaam en hersenen nog ingesteld zijn op de oertijd. Daar moeten we rekening mee houden in onze (kantoor)gebouwen. Daarom zijn licht, lucht en groen belangrijke factoren", stelt de organisatie van het symposium in een terugblik.

Voorts was er aandacht voor wat tegenwoordig 'de circulaire economie' wordt genoemd. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat circulair bouwen een kwestie van doen is. "Dit vraagt wel om commitment, bredere samenwerking in de gehele keten, nieuw systeemdenken, heldere doelen, ambitie en een visie op de gebruiksfase(n) van gebouwen."

Op het symposium werd ook vastgesteld dat kantoorwerk zal blijven, dus kantoren ook. Er wordt zelfs nog een groei in kantorengebruik verwacht, omdat we nog steeds een toename zien van kenniswerk. "Samenwerken en kruisbestuivingen zijn daarbij essentieel, ook dat maakt dat kantoren waar mensen ontmoeten nodig blijven."
Natuurlijk speelt het zogenoemde 'internet of things' hierbij een steeds grotere rol. Deze maakt ‘smart buildings’ mogelijk met de nodige flexibiliteit en dienstverlening. "De verhuurder is hierbij gastheer, en biedt werkplekken aan – niet alleen vierkante meters. Het meebouwen aan een community en mensen bij elkaar brengen hoort bij het faciliteren. Uit onderzoek van de TU Delft blijkt dat Smart Buildings in dit decennium de nieuwe, aanvullende factor is voor locatie/gebouwkeuzes van huurders."

www.fmn.nl

Deel op Social Media<< April 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >