Nieuwe laser-LED projectoren


Nieuwe laser-LED projectoren
09-02-2016 3:00
Casio Computer Co, Ltd breidt zijn assortiment projectoren uit met acht modellen met een hybride laser-LED lichtbron. De Core-serie krijgt er drie nieuwe modellen met 1,5 x optische zoom bij en in de Advanced-serie verschijnen vijf nieuwe projectoren die uitstekende schaalbaarheid bieden voor een aantrekkelijke prijs.
 
Tot op heden waren projectoren zonder lamp – uitgerust met SSI-lichtbronnen (solid state illumination) – alleen verkrijgbaar in de top van het projectorsegment. Casio’s laser-LED lichtbrontechnologie maakt SSI-projectoren nu voor iedereen bereikbaar. In 2010 zijn alle projectormodellen aangepast naar SSI en in 2015 introduceerde Casio de Core Series-modellen met 1,1 x optische zoom. Nu wordt het portfolio aangevuld met acht nieuwe modellen.
De nieuwe projectoren zijn vijf WXGA- en drie XGA-modellen. Alle acht modellen hebben een 1,5 x zoomlens, waardoor je heel flexibel bent bij het plaatsen van de projector. Met HDMI-poorten als Intel WiDi en met Miracast draadloze schermadapters en stick devices met uitstekende schaalbaarheid, voorzien de modellen in de Advanced-serie andere apparaten van stroom. Casio heeft op de wereldwijde markt voor SSI-projectoren met minstens 2.500 lumen (fel genoeg om te gebruiken in verlichte ruimtes) een marktaandeel van 80 procent. Dankzij deze dominante positie kon Casio de uitgebreide nieuwe line-up ontwikkelen. 
 
Alle acht nieuwe modellen worden geproduceerd in Yamagata, in de Yamagata Casio-fabriek in Japan. 
 
“De Casio hybride laser-LED lichtbron gaat tot wel 20.000 uur mee, waardoor er geen lampvervanging meer nodig is. Bovendien is het stroomverbruik ongeveer de helft van dat van een kwikhoudende lampprojector. Hiermee is de total cost of ownership van nieuwe modellen lager dan die van kwikhoudende lampprojectoren”, aldus een woordvoerder van Casio.
 
<< February 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >