‘Sociale infrastructuur bepalend voor werkomgeving’


‘Sociale infrastructuur bepalend voor werkomgeving’
23-04-2015 13:29

In meer dan 750 gebouwen deed Leesman gedurende 4 jaar onderzoek naar de effectiviteit van de werkomgeving. In totaal scoorden in die 4 jaar 88.259 respondenten hun werkomgeving. De resultaten werden 21 april in Amsterdam bekendgemaakt. De best scorende organisaties blijken hun medewerkers zonder uitzondering een betere sociale infrastructuur te bieden. Medewerkers waarderen hier zowel de ondersteuning van hun taken als samenwerken en sociale interactie, als de daarbij behorende faciliteiten significant beter.


Op een schaal van 0 tot 100 meet de Leesmanindex hoe goed de werkomgeving de taken ondersteunt die de medewerkers daarin moeten uitvoeren. Hoe hoger de Leesmanindex, hoe hoger de productiviteit, saamhorigheid en trots van de medewerkers. Slechts 32 van de 750 onderzochte gebouwen scoorden een Leesmanindex hoger dan 70. De tevredenheid over de ondersteuning van de zogenaamde wij-taken, zoals informele interactie, samenwerken en audio- en videoconferenties, is bij deze elite significant hoger dan bij de minder goed presterende organisaties.Bij een Leesman-onderzoek wordt een werkomgeving binnen een bedrijf op vijftig punten beoordeeld. Bij de best scorende bedrijven blijken de medewerkers ruimschoots tevredener te zijn over de wij-faciliteiten. Zo zijn ze zo’n 40 procent tevredener over grote en kleine vergaderruimten en de bijbehorende audiovisuele apparatuur. 91 Procent van de werknemers ziet de koffie- en theevoorzieningen – het cement van de sociale infrastructuur – als een belangrijk onderdeel voor een effectieve werkomgeving. In de beste werkomgevingen is 87 procent van de werknemers hier content over versus 49 procent bij de slechtste.

Managing Director Benelux Gideon van der Burg over de uitkomsten van het Leesman-onderzoek: “Waar vroeger het bureau het epicentrum van productiviteit was, zijn dit tegenwoordig de gebieden op de werkvloer die samenwerking en kennisdeling faciliteren. De cijfers tonen dan ook aan dat het bouwen van en werken aan een sociale infrastructuur de productiviteit, bedrijfstrots en betrokkenheid van werknemers bij een organisatie bevorderen.”

In Juni 2015 worden alle data en resultaten van 4 jaar onderzoek gebundeld, zodat andere organisaties kunnen leren van de meest effectieve werkomgevingen. 

www.leesmanindex.com

 

Deel op Social Media

 

<< April 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >