Innovatie-evenement Innotoon in Utrecht


Innovatie-evenement Innotoon in Utrecht
16-01-2015 9:16

In het stadskantoor van Utrecht wordt in de week van 9 tot en met 13 februari het innovatie-evenement Innotoon gehouden. "Innotoon toont een compleet programma van expositie, lezingen , workshops en films over impactvolle innovaties die daadwerkelijk de kwaliteit van leven verbeteren en zorgen voor een betere wereld", medlt de organisatie. Ook is er in samenwerking met CU en architectenbureau Kraaijvanger speciale aandacht voor het Stadskantoor en de ontwikkelingsprojecten in het stationsgebied.

De maandag en de dinsdag staan in het teken van de architectuur van de bouwkunst, woensdag staat  in het teken van de architectuur van het brein en donderdag kent het thema de architectuur van de circulaire economie.

“Innotoon 2015 is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren en raken en waar vanuit nieuwe initiatieven worden geboren”, aldus Filip van der Heijden, een van de initiatiefnemers van Innotoon. “Toen ik met het concept van Innotoon begon, vroeg de Jaarbeurs mij om een innovatie-evenement te ontwikkelen. Vanwege de vernieuwende manier van aanpak en de grote reorganisatie die de Jaarbeurs eind 2014 heeft ingezet, besloot de Jaarbeurs in november 2014 om af te haken. Ik stak de straat over en belde bij de gemeente aan. De gemeente reageerde verrassend positief en al snel werd het 'Podium van de Stad' vrijgemaakt voor Innotoon”.

De wijze waarop het evenement tot stand komt, is volgens Filip van der Heijden op zichzelf al innovatief. Het ontstaat vanuit geloof, durf en een globale visie, het wordt ingekleurd terwijl het evenement wordt neergezet. En inmiddels is het duidelijk dat het een kleurrijk evenement wordt!

Nationale en internationale organisaties en studenten van HKU en TUe exposeren en spreken over hun ideeën en idealen, maken eten, drinken en muziek en bouwen aan duurzame verbondenheid. Inmiddels heeft een aantal gerenomeerde organisaties hun steun betuigd, waar onder Interface, HKU, Kraaijvanger, Mosa, Philips, Post en Eger en Valmont.
"Juist de combinatie met het MKB en kennisinstellingen maakt Innotoon tot zo'n waardevol platform. Die mix is boeiend voor alle partijen en biedt volop mogelijkheden om elkaar te leren kennen in deze inspirerende entourage."

Onder professionele leiding van Lichtvormgevers en eccolo zijn tientallen studenten van de HKU gepassioneerd aan het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. "Zo wordt aan studenten de mogelijkheid geboden om in contact te komen met de uitdagingen in de praktijk. Ze krijgen verantwoordelijkheid en bouwen aan een project, waarbij in de praktijk het resultaat kan worden getoetst. De HKU zoekt naar nieuwe mogelijkheden om meer praktijkgericht te werken en verbindingen te leggen met de markt, de toekomstige opdrachtgevers en werkgevers. Innotoon biedt een enorme kans."

De gemeente Utrecht is vanaf 7 oktober 2014 in het nieuwe Stadskantoor getrokken. De onder architectuur gebouwde locatie met haar “podium van de Stad” biedt de gemeente de kans om in haar eigen omgeving evenementen en exposities te organiseren en te faciliteren. Zo trekt zij inwoners en professionals naar het stadskantoor. Het vormt voor de gemeentelijke organisatie een van de mogelijkheden om dichter bij de samenleving te staan. Het “podium van de Stad” is nieuw en Innotoon is het eerste evenement dat op het podium wordt georganiseerd.

Www.innotoon.nl

Deel op Social Media 

<< January 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >