Ondertekening gedragscode duurzame eindgebruikers


Ondertekening gedragscode duurzame eindgebruikers
19-01-2014 8:00

Op uitnodiging van Kenniskring Duurzaam van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN), hield advies- en ingenieursbureau Movares tijdens de vakbeurs Facilitair in den Bosch een inspirerend verhaal over hoe zij renovatie heeft aangegrepen als duurzame keuze en kans voor vernieuwing. Na deze drukbezochte presentatie tekende Movares de Gedragscode Duurzame Eindgebruikers.

Adviseur Business Strategy, Carla Molenaar, vertelde vol passie over de unieke samenwerking met de eigenaar Deka Immobilien Investment GmbH en DTZ Zadelhoff Property Management. “Wat doe je als bedrijf als je huurcontract afloopt, je flexibel wilt gaan werken én wilt besparen op zowel energieverbruik als vierkante meters? Tot op heden verlengen veel bedrijven het huurcontract niet en gaan opzoek naar een kleiner, moderner pand. Om leegstand te voorkomen maakten Deka en DTZ een voorstel voor renovatie. Movares nam een onconventioneel besluit, met duurzaam als leidend principe.”

Het resultaat is een stap van energielabel F naar A en een Breeam score Very Good. Zo zijn alle kozijnen vervangen en is HR++ glas geplaatst. Er is geïnvesteerd in een efficiëntere koel- en warmte installatie. Movares heeft nu groene daken en verlichting op basis van daglicht. Bij de inrichting is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van grondstoffen uit de oude inrichting in combinatie met nieuwe duurzame materialen. De maatregelen leiden tot een halvering van de CO2-uitstoot.

Voorzitter Yvette Haslinghuis-Watson van de Kenniskring Duurzaam is blij met de 11e ondertekenaar van de gedragscode. Yvette: “Movares, Deka en DTZ zijn met deze samenwerking en ingrijpende renovatie een toonaangevend voorbeeld. Ik hoop dat het andere huurders inspireert om met de verhuurder in gesprek te treden over het verduurzamen van het vastgoed. Beide partijen winnen.” .

<< January 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >