Misverstanden rond facilitaire dienstverlening


Misverstanden rond facilitaire dienstverlening
17-12-2013 10:00

“Uitbesteden is vaak efficiënter dan inbesteden”, zegt Jet Linssen, bestuurder bij FNV, in een rondetafelgesprek georganiseerd door beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN). “Voorwaarde is wel dat je je medewerkers niet door de gangen jaagt en laat zien dat je een professionele markt bent.”

Voorzitter van OSB Hans Simons zegt in hetzelfde gesprek: “Er heerst in de politiek veel misverstand. Zo denkt men dat er in de schoonmaakbranche veel flexibel personeel wordt ingezet. Niemand realiseert zich dat maar 5 tot 8 procent flexibele schil is. 80 procent is in vaste dienst. Dat wordt volledig miskend. Ook wordt nog steeds gedacht dat het een zooitje is. De politiek mist volledig de professionele ontwikkeling in de branche.”

Andere opvallende conclusies die werden getrokken tijdens het rondetafelgesprek gingen over de verbreding van de code Verantwoordelijk Marktgedrag naar andere facilitaire sectoren, zoals catering en beveiliging en de naleving daarvan.

Lisanne Hendrix (bestuurslid FMN): “Ik denk dat de code krachtig is neergezet om de neerwaartse prijsspiraal tegen te gaan. Maar de aanbesteding is één ding; daarna volgt contractbeheer en dan gaat het om partnerschap. De code zou verbreed dezelfde kracht moeten hebben. Niet alleen bij een aanbesteding, maar in het hele traject daarna.”

Kees Blokland (voorzitter Codecommissie): “In alle facilitaire branches speelt hetzelfde probleem. Ook in de schoonmaak zijn er nog steeds handige jongens die naar de code praten, getekend hebben, en toch tussen de mazen van het net opereren. Daar kan ik me ontzettend aan ergeren.”

<< December 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >