Archief omgezet in hygiënepapier


Archief omgezet in hygiënepapier
05-09-2013 11:59

Onder het motto ‘With Satino Black, we deliver your Archives back’ maken Jalema en Van Houtum hun partnership bekend, waarbij een nieuwe vorm van dienstverlening wordt geïntroduceerd. Oude archieven die klanten van Jalema aanbieden om vernietigd te worden, worden door Van Houtum omgezet in Satino Black hygiënepapier.

"Op deze manier wordt een optimale vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gerealiseerd en wordt bedrijven de mogelijkheid geboden om verantwoordelijkheid te nemen voor hun reststroom en zo invulling te geven aan hun duurzaamheiddoelstellingen", aldus de samenwerkende bedrijven.

Jalema is al meer dan 65 jaar specialist op het gebied van de productie van archiveringsproducten, de veilige opslag van statische archieven en het managen van dynamische archieven. Archiefvernietiging maakt hier ook deel van uit. Zo haalt Jalema oude papieren archieven die vernietigd moeten worden op bij haar klanten. Desgewenst worden de te vernietigen archiefstukken uit de archiefruimte van de klant gehaald. Archieven welke Jalema voor haar afnemers in opslag heeft en waarvan de expiratiedatum is bereikt, kunnen op verzoek van de klant eveneens worden vernietigd. Tot slot vernietigt Jalema desgewenst ook de archiefstukken welke door Jalema gedigitaliseerd worden. Op deze manier wordt totale ontzorging voor de klant gerealiseerd, oftewel ‘One Stop Organizing’.

Alle archiefstukken worden door Jalema verzameld. De mappen of ordners worden leeggemaakt en daarna wordt er gesorteerd. Mappen, ordners, ophangpunten en mechanieken worden evenals intensief gekleurde of kunststof tabbladen apart verzameld en daarna voor hergebruik gereed gemaakt, of gescheiden afgevoerd. Het witte en pastelgekleurde papier, het intensief gekleurde en het overige papier en karton, worden netjes in bakken gestort en direct veilig afgevoerd naar de nabij gelegen papierfabriek Van Houtum in Swalmen. Er vindt dus een minimaal aantal transporthandelingen plaats en het oude papier wordt, uitsluitend in eigen land, weer gebruikt als grondstof voor de productie van nieuw papier. Het sorteerwerk wordt bij Jalema gedaan met de inzet van een groep mensen met een verstandelijke beperking. Op deze manier wordt deze mensen een zinvolle dagbesteding geboden en een kans om deel te nemen aan het arbeidsproces. De opslag van de te vernietigen archieven en het sorteerwerk vindt, onder toezicht, plaats in een beveiligde inpandige ruimte bij Jalema.

Bij de papierfabriek van Van Houtum gaan de archiefstukken niet in opslag, maar worden direct als grondstof aangevoerd naar de pulper van de papiermachine voor de productie van het eerste cradle-to-cradle geproduceerde toilet- en handdoekenpapier Satino Black.
Satino Black toiletpapier en papieren handdoeken zijn net zo zacht en wit als normaal hygiënepapier, maar zijn zonder schadelijke chemicaliën geproduceerd. Hiervoor is het cradle-to-cradle certificaat verkregen.
"Voor de productie van Satino Black wordt 100 procent groene energie gebruikt. Bovendien behoort het CO2-neutrale productieproces tot de wereldtop voor wat betreft eco-efficiëntie op het gebied van water- en energieverbruik en emissies. Uiteraard wordt voor Satino Black 100 procent oud papier ingezet als grondstof en mag het derhalve het FSC-recycled keurmerk voeren. Ook het Europees Ecolabel voor duurzame productieprocessen prijkt op de verpakking."

Een geautoriseerde Jalema medewerker bewaakt het C2C-vernietigingsproces tot alle stukken in de pulper zijn gestort, zodat 100 procent vernietiging van de archiefstukken verzekerd is. "Jalema en Van Houtum verstrekken hun klanten uiteraard een verklaring voor de gegarandeerde en 100 procent veilige vernietiging van de archiefstukken. Daarnaast ontvangt elke klant een voucher voor een gratis Satino Black toiletinrichting", aldus een woordvoerder van Jalema.

www.vanhoutum.nl
www.jalema.com

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >