Bedrijven laks met printwerk


Bedrijven laks met printwerk
30-05-2013 9:04

De papierloze werkomgeving is nog altijd niet in zicht. Onderzoek, in opdracht van Epson Europa, onder vijfhonderd Europese MKB-dienstverleners toont aan dat bedrijven tot 2014 zelfs verwachten méér te gaan printen. Daarnaast ligt de focus van deze bedrijven ook niet bij het terugdringen van de hoeveelheden prints.

Dat veel bedrijven nog niet bewust met de printer en hun afdrukken omgaan blijkt uit het feit dat bij 20 procent van de respondenten gemiddeld 10 procent van hun prints vaak al binnen 10 minuten (per ongeluk) in de prullenbak verdwijnt, er onnodig enkelzijdig geprint wordt en er geen inzicht in de printkosten is. Daarnaast monitort slechts 17 procent alle kosten van verbruiksonderdelen (inkt, toner, papier, et cetera) en houdt 10 procent van de organisaties zich helemaal niet bezig met de kosten van printen. Volgens Epson ligt er dus met name nog een grote uitdaging in het bewuster gebruik van de printers en het goed monitoren van de kosten.

Vooral de verspilling van prints wordt als hardnekkig probleem gezien bij MKB-bedrijven in Europa, toont het Europese onderzoek aan. Volgens een berekening van Epson kost inefficiënt gebruik van zakelijke printers het totaal aantal Europese MKB-dienstverleners in totaal 113 miljoen euro aan winstgevendheid. Toch heeft het terugdringen van het aantal afdrukken geen focus bij de onderzochte bedrijven. Waardeerde zij het belang van het terugdringen van het aantal afdrukken in 2010 nog met een 6,7 op een schaal van 1 tot 10. Zij verwachten dat dit de komende 2 jaar af zal nemen naar een 6,4.

“Er zijn nog steeds bedrijven die geen idee hebben hoeveel geld er überhaupt te besparen valt. Je kunt pas weten hoeveel je bespaart, als je weet wat een printer jouw organisatie kost. Hier ligt voor veel bedrijven nog een uitdaging”, aldus Oscar van der Linden, Country Manager Epson Nederland. “En dat 75 procent van de ondervraagde bedrijven geen beleid heeft voor de aankoop van producten die het milieu minder schaden, betekent dat hier ook nog veel terrein te winnen valt.”

Organisaties kunnen veel kosten besparen door nog eens goed te kijken naar hun printerpark, tonen de onafhankelijke testen van het Franse laboratorium Bench Expert aan. Een werkgroep die ongeveer achthonderd pagina’s per maand print kan door het gebruik van een inkjetprinter, zoals de Epson WorkForce Pro, na 3 jaar al flinke besparingen opleveren. In vergelijking met drie concurrerende laserprinters (de Brother MFC-9460CDN, de Lexmark X544dn en de HP Color Laserjet CM2320fxl) verbruikt de Epson WorkForce Pro 752 euro aan verbruiksonderdelen en energie in een periode van 3 jaar, bij het afdrukken van achthonderd pagina’s per maand. Bij de best scorende kleurenlaserprinter uit de tests lagen deze kosten op 1.631 euro en bij de slechtst scorende kleurenlaserprinter op 1.992 euro. In deze kostenberekening is ook de inkt inbegrepen.

Het onderzoek is in oktober 2012 in opdracht van Epson gehouden door Coleman Parkes Research. Het onderzoek bestond uit telefonische interviews onder 510 Europese MKB-dienstverleners in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. De ondervraagden waren eigenaar, senior manager, verantwoordelijk voor IT of senior besluitvormer van het bedrijf.

www.epson.eu

<< May 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >