Basiscursus Inrichtingskunde gericht op de praktijk


Basiscursus Inrichtingskunde gericht op de praktijk
06-03-2013 10:00

Onlangs vond weer een examen plaats van de Basiscursus Inrichtingskunde van de Office Academy (voorheen The Office Opleidingen). Alle zeven deelnemers slaagden voor het examen; één van hen scoorde zelfs een 10. Dat was Bianca Lipke, sinds 2011 werkzaam als projectadviseur bij Wuestman in Harderwijk.

Bianca Lipke heeft leer- en werkervaring in de projectinrichting- en stoffenbranche. Naast haar Detex opleiding zocht zij verdieping op het gebied van kantoor- en projectinrichting en Wuestman stimuleert de medewerkers tot het volgen van een opleiding, omdat zij grote waarde hecht aan goed gekwalificeerd personeel. Dagelijks werkt Bianca in een enthousiast team van de afdeling Projectinrichting. Aangezien drie collega’s de Basiscursus Inrichtingskunde al succesvol hadden afgerond met een 9 was zij enorm gemotiveerd om de opleiding met het hoogst haalbare resultaat af te sluiten. En met succes: voor het eerst in de geschiedenis van de opleiding werd er door de examinatoren een 10 uitgedeeld.

Bianca Lipke: “Doordat de docenten uit de praktijk komen, is mijn blikveld verruimd. Als adviseur wil ik niet alleen antwoord geven op een vraag, maar ook eerst een beeld krijgen van de situatie. De klant heeft een behoefte en zoekt naar een oplossing. Door bespreking van de theorie met docenten uit de praktijk kom je tijdens de lessen tot nieuwe inzichten. Waar op te letten en waar op door te vragen? Met als doel een beter inzicht te krijgen in het vraagstuk van de klant. In mijn functie pas ik dat ook toe door klanten bewuster te maken van wat ze eigenlijk willen of nodig hebben. Om vervolgens adequate oplossingen aan te dragen.”

“Wat mij vooral beviel aan de opleiding is dat de theorie ook direct toegepast kon worden in een eindopdracht. Mijn examenopdracht was om aan de hand van een programma van eisen een inrichtingsvoorstel uit te werken voor een fictief bedrijf. Dit werd tijdens een mondeling examen getoetst op parate kennis en inzicht. Dat deed ik aan de hand van een presentatie met een moodboard. Mijn hoge cijfer heb ik verdiend door een goede onderbouwing van mijn presentatie. Het gevoel van de examinatoren was dat ik hen als klant had weten te ontzorgen. Ik heb laten zien een stap verder te willen gaan. Zo had ik bijvoorbeeld een bedrijf gebeld dat gespecialiseerd is in externe archivering. Op basis van gegevens en berekeningen uit mijn casus heb ik deze mogelijke uitbesteding meegenomen in mijn plan van aanpak, waardoor er ruimte in mijn inrichtingsvoorstel was voor bijvoorbeeld een extra vergaderruimte. Ook had ik een specifiek kleurgebruik in mijn inrichtingsvoorstel en een goede uitwerking met berekeningen die ik na mijn presentatie heb overgedragen.”

De volgende Basiscursus Inrichtingskunde van Office Academy start op woensdag 20 maart. Klik hier voor meer informatie. 

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >