Zorgsymposium


Zorgsymposium
05-03-2013 9:00

De beroepsverenigingen Facility Management Nederland (FMN) en FMGezondheidszorg zijn op dit moment bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor hun jaarlijkse gezamenlijke zorgsymposium. Het thema van het symposium op donderdag 14 maart is Yesterday, Today, Tomorrow. Diverse sprekers gaan in op de vraag hoe wij lering kunnen trekken uit het verleden, de actualiteit van risicomanagement en de toegevoegde waarde van human capital in de toekomst.

Jim van Geest, CEO Zorggroep Florence, bijt het spits af. Van Geest kijkt terug op zijn visie als facilitair manager van het jaar 2003, zijn persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van facility management in de zorg en geeft een toelichting op de do’s en don’ts van een bestuurder ‘die zelf ook met zijn voeten in de modder heeft gestaan’.

De tweede spreker is Bastiën van der Hoeff, risicomanager Ipse de Bruggen. Hij spreekt over risicomanagement in de zorg. Hij zal ingaan op de vraag wat een veiligheids-managementsysteem is, hoe het ingericht kan worden en welke methoden en technieken gebruikt kunnen worden. Van der Hoeff belicht risicomanagement ook in bredere zin en vertelt over de ontwikkeling van een veiligheids-managementsysteem uit richting een breder risicomanagementsysteem. 

Tenslotte spreekt John Flierman, programmamanager bij ROC Amsterdam, over de toegevoegde waarde van human capital voor de organisatie en de cliënt. Flierman gaat in op het belang van goed onderwijs en de belangstelling van studenten voor de zorgsector. Hij vertelt hoe kennis (leren) kan ontzorgen door gebruik te maken van flexibele opleidingsprogramma’s voor huidige en toekomstige facilitaire zorgmedewerkers.

Het zorgsymposium wordt gehouden tijdens Zorgtotaal, de grootste vakbeurs in de Benelux voor professionals die werkzaam zijn in de zorg, die van 13 tot en met 15 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is kosteloos te bezoeken na registratie via http://www.zorgtotaal.nl/toegang. Tevens heeft men dan toegang tot de beurs Zorg en ICT.
Het symposium van FMN en FMGezondheidszorg vindt plaats op 14 maart in de Croesezaal (10.30 uur tot 12.30 uur).  Leden kunnen zich hiervoor aanmelden via de websites http://www.fmn.nl en http://www.fmgezondheidszorg.nl

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >