Duurzaamheidspaviljoen op Renovatie


Duurzaamheidspaviljoen op Renovatie
14-02-2012 9:00

Kingspan richt op de vakbeurs Renovatie, 6 tot en met 8 maart in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch, een Duurzaamheidspaviljoen in.

Frank Donkers, Managing Director Benelux: “We richten ons in 2012 meer op de maatschappelijke thema’s. Centraal staat deze editie de herontwikkeling en transformatie van vastgoed, bijvoorbeeld commercieel naar wooneenheden, maar daarnaast ook onderwerpen zoals asbestbestrijding. Wij integreren, in tegenstelling tot voorgaande jaren, alleen het inhoudelijke concept van het Duurzaamheidspaviljoen met de vakbeurs. Objectieve partijen krijgen de ruimte. Zij zoomen vooral in op de processen die bij herontwikkeling en transformatie van bestaande bouw komen kijken."

"In 2009 begonnen we met het Duurzaamheidspaviljoen omdat er een grote behoefte was naar kennis over duurzaam bouwen. De laatste jaren is het paviljoen van focus veranderd, zonder de eigenlijke insteek te verliezen, en nu zien we dat er grote behoefte is naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. De focus ligt daarom deze editie op energiebesparing en het creëren van duurzaam vastgoed uit bestaande bouw. Maar ook asbestproblematiek komt onder andere aan bod. Bezoekers kunnen vooral rekenen op visies, best practices en de uitleg van processen. Alles speelt zich af op gebouwniveau. Kortom hoe gebouwen te conserveren, te renoveren en uiteindelijk te transformeren”, zegt Donkers.

Kingspan is de initiator van het Duurzaamheidspaviljoen. Donkers: “Maar wij willen uitsluitend objectieve informatie verstrekken aan de bezoekers. Bijvoorbeeld hoe aan de hand van Breeam en andere labels verbouwd kan worden. Het aanbod van het programma zal één-op-één aansluiten op de vraagstukken die leven onder aannemers, architecten en projectontwikkelaars. Ons doel, en dat van de participerende partijen, is dat wij een impuls willen geven aan de leegstaande vierkante meters vastgoed in Nederland.”

Renovatie 2012, van 6 tot en met 8 maart 2012 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, is het nationale platform waar de professional een oplossing vindt voor diverse renovatievraagstukken. De vakbeurs is ontwikkeld voor iedereen die betrokken is bij het renoveren van woningen, bedrijfsgebouwen, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en andere gebouwen. Renovatie is nieuw een initiatief van VNU Exhibitions, organisator van onder andere de Internationale BouwBeurs, VSK, GEVEL, Elektrotechniek en Energie.

<< February 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >