Inspirerende exposities op Gevel 2012


Inspirerende exposities op Gevel 2012
24-11-2011 2:01

De vakbeurs Gevel heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplaats voor architecten, adviseurs en opdrachtgevers die zich richten op het exterieur van gebouwen. Toonaangevende toeleveranciers tonen een aanbod van vernieuwende producten en concepten. Daarnaast biedt de beurs een afwisselend programma van exposities, lezingen en bijeenkomsten. En dit alles vindt plaats in een opzet die is gemodelleerd naar het voorbeeld van Manhattan. Gevel 2012 wordt gehouden van 25 tot en met 27 januari in Ahoy Rotterdam.  
 
“Gevel is de architect op het lijf geschreven”, geeft projectmanager Martijn Carlier aan. “We bieden een originele opzet, ruimte voor creativiteit en trendsettende exposanten. Het aanbod is verder versterkt, bijvoorbeeld met nieuwe leveranciers van houten gevelsystemen. Er is ruimte gemaakt voor referentieprojecten en mock-ups. Jonge ontwerpers tonen hun creaties in een tweetal exposities. En we hebben een sterk inhoudelijk programma in het Gevel theater.

Archiprix International is een tentoonstelling van genomineerde en winnende projecten van de hoogwaardige competitie onder studenten van bouwkundige opleidingen wereldwijd. Studenten hebben hun creatieve afstudeerwerk ingezonden: van nauwkeurige bouwtekeningen, tot stedenbouwkundige ontwerpen. De creaties van deze jonge talenten zijn als mock-ups te bewonderen rondom het Gevel Theater dat geïnspireerd is op het Guggenheim museum. www.archiprix.org

Een mooie, vooruitstrevende en gedurfde geveloplossing, zowel in technische zin als esthetisch. Dat is de uitdaging die studenten aangaan met deelname aan de Bold & Beautiful Student Facade Design Competition 2012. De technische universiteiten van Delft, Eindhoven, Twente en Leuven en de Academie van Bouwkunst Amsterdam, leveren ieder drie kandidaten. Behalve de eer en eeuwige roem, krijgen de nummers 1, 2 en 3 een geldbedrag, te besteden aan de verdere ontwikkeling van hun carrière. De jurering en prijsuitreiking vinden plaats op de eerste beursdag van Gevel. De mock-ups zijn op de beurs te bewonderen.

Bij binnenkomst in Ahoy wordt de bezoeker getrakteerd op de foto-expositie van de Dutch Architectural Photographers(DAPh). De leden van DAPh - fotografen met een eigen bedrijf -  werken  samen en onderscheiden zich door hun vakkennis, ervaring, creativiteit en kwaliteit. Door het initiëren van grote gemeenschappelijke projecten en exposities brengt DAPh de architectuurfotografie op een hoger niveau. Meer informatie via www.daph.nl.

De architect heeft het imago om soms onmogelijke ontwerpen te bedenken. Het Cement&BetonCentrum ziet dit als een uitdaging. De ideeënprijsvraag 'In de kiem gescoord; Thermisch Actieve Gebouwen' is bedoeld als stimulans voor de ontwikkeling van nieuwe concepten, technieken en processen. De organisatie nodigt iedereen die denkt iets te kunnen bijdragen aan het verbeteren van profijt van thermische massa in gebouwen uit zijn idee in te zenden.
Het beste idee wordt beloond met een voucher ter waarde van 5.000 euro voor onderzoek of advies voor de verdere ontwikkeling van het idee. De bekendmaking van de jury-uitslag en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens Gevel op vrijdag 27 januari 2012. Inschrijven kan nog tot 31 december. Ga voor meer informatie naar www.indekiemgescoord.nl.

Het Cement&BetonCentrum koppelt de wens van architecten aan betonleveranciers en daagt hiermee leveranciers uit om een betonoplossing te vinden voor de ideeën van de architect. De resultaten worden achter in de hal tentoongesteld. www.cementenbeton.nl.

De bezoeker van Gevel kan inspiratie opdoen via een expo van referentieprojecten van hedendaagse gevels en geveltechnieken in de vorm van mock-ups. Dit in contrast met de Skyline Expo, een achtergrond van wereldberoemde gevels uit Manhattan zoals de Flat Iron, Waldorf Astoria, Empire State en Chrysler.

Op Gevel vindt de architect de nieuwste geveltechniek, -vormgeving, -systemen en -oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten. Het thema van Gevel 2012 is ‘Echte schoonheid zit van buiten’. Het stratenplan is gebaseerd op Manhattan, met als middelpunt Central Park. Gevel 2012 wordt gehouden van woensdag 25 januari tot en met vrijdag 27 januari 2012 in Ahoy Rotterdam. Tegelijk met Gevel 2012 vinden ook het Greenbuild Congres en Material Xperience plaats. Meer informatie over de beurs is te vinden via www.gevel-online.nl.
 

<< November 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >