Audiovisuele en ICT-oplossingen


Audiovisuele en ICT-oplossingen
25-10-2011 9:30

Recent heeft het van origine Ridderkerkse BIS  een mijlpaal bereikt. In 5 jaar tijd heeft deze in 1983 opgerichte audiovisuele specialist, met momenteel vier vestigingen in de Benelux, 25.000 ruimtes ingericht. BIS heeft in de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan, waarbij er naast het leveren en installeren van audiovisuele oplossingen tal van diensten en oplossingen zijn toegevoegd aan het portfolio; om daarmee te kunnen voldoen aan de missie om presentatie-, informatie- en communicatieruimtes in te richten ‘van vloer tot plafond’. Met de prachtige ruimtes, die BIS bij Van Leeuwen Buizen heeft mogen inrichten, is de magische grens van 25.000 ruimtes in 5 jaar gepasseerd.

Van Leeuwen Buizen benaderde BIS voor de realisatie van state-of-the-art audiovisuele oplossingen in het nieuwbouwpand. De opdracht die BIS kreeg, was om veelzijdige oplossingen te realiseren, die zich onderscheiden door uniformiteit, kwaliteit en gebruiksgemak. In prettig en frequent overleg tussen Van Leeuwen Buizen, de architecten en BIS, is vastgesteld hoe de audiovisuele wensen en eisen voor de audiovisuele inrichting van uiteenlopende ruimtes het best konden worden ingevuld; van boardroom tot videoconferenceruimte en van coffeecorner tot auditorium. Om innovatief, effectief en interactief te kunnen vergaderen en informatie te delen, zijn interactieve displays geïntegreerd. Alle beelddragers hebben een breedbeeldresolutie en dankzij de toepassing van slimme bedieningsystemen kan alle apparatuur eenvoudig en uniform worden bediend. Tot slot zijn de receptie en het bedrijfsrestaurant voorzien van BIS ID digital signage (narrowcasting) voor de centraal beheerde distributie van visueel aantrekkelijke informatie.

Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep, is enthousiast over de behaalde mijlpaal. “25.000 ruimtes in 5 jaar is mijns inziens een hele prestatie. Met alle collega’s doen we dag in, dag uit ons uiterste best om onze klanten écht te ontzorgen. En daarin ligt precies ons onderscheidend vermogen; dé reden waarom zoveel organisaties hun opdrachten toevertrouwen aan BIS. Wij willen de klant het gehele traject uit handen nemen. Vanaf het allereerste advies, via het ontwerp door onze eigen interieurarchitecten tot en met de finale oplevering, gebruikerstrainingen en het onderhoud. Maar natuurlijk staan wij ook klaar voor die klanten, die een losse projector, LCD scherm of audio oplossing willen aanschaffen.”

De manier van werken, presenteren, vergaderen en communiceren is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De verregaande digitalisering, de onstuimige technologische ontwikkelingen, het beschikbaar komen van tientallen nieuwe informatiebronnen en de trend van het nieuwe werken, hebben ertoe geleid, dat organisaties moeten zorgen voor een professionele en goede infrastructuur voor optimale informatieoverdracht naar hun relaties, medewerkers en derden.

“Wij doen er alles aan om onze klanten hierbij adequaat te ondersteunen. Het mooie daarin is dat de informatiewensen weliswaar per branche en toepassing verschillen, maar dat de uitgangspunten veelal dezelfde zijn. Of we een klaslokaal inrichten met een interactief LCD display, een raadszaal voorzien van professionele audio- en videoproducten, of voor een multinational een uitrol verzorgen van een infrastructuur voor videoconferentie en Telepresence sets in een tiental landen… onze oplossingen moeten bijdragen aan betere informatieoverdracht, zodat gebruikers zich kunnen richten op hun kerntaken en daarin zo goed mogelijk worden ondersteund”, aldus Overbeek. “Het realiseren van deze 25.000 ruimtes in zo’n korte tijd is daarin nooit een doel op zichzelf geweest, maar wel een gegeven waar we trots op mogen zijn. Voor de hoge loyaliteit van onze klanten in combinatie met de inzet en expertise van onze 220 medewerkers zijn we dan ook zeer dankbaar.”

BIS ontwerpt en realiseert vrijwel iedere denkbare ruimte voor ieder type organisatie. Denk aan vergader- en presentatieruimtes, boardrooms, directiekamers, videoconferenceruimtes, raadzalen, (be)spreekkamers, overdrachtruimtes, klaslokalen, collegezalen, auditoria en conferentiezalen, maar ook kantines, recepties en wachtruimtes. Deze en tal van andere soorten ruimtes richt BIS met audiovisuele apparatuur, bedieningsystemen, meubilair en accessoires waarmee de overdracht van informatie verbetert, versoepelt en versnelt. Daarnaast heeft BIS gespecialiseerde divisies voor Video Conference, Digital Signage (narrowcasting), Event Rental en Elektrotechniek.

In de afgelopen jaren heeft de technologie grote sprongen gemaakt richting digitale media. Een andere trend is de sterke toename van interactiviteit. Niet alleen in de educatiewereld worden touch LCD- en LED-schermen en interactieve borden gebruikt, ook tal van andere (commerciële) organisaties ontdekken de kracht van interactiviteit. Verder speelt videocommunicatie, zoals videoconference en webcasting, een steeds grotere rol. BIS anticipeert constant op veranderende technologie en probeert daarmee vooruit te lopen op de vraag vanuit de markt. De meest recente innovatie van BIS is de introductie van de BIS concepten; kant-en-klaar en naar toepassing samengestelde oplossingen voor tal van toepassingsgebieden. Nadere informatie: www.bis.nl.
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >