Gedragscode duurzame eindgebruikers


Gedragscode duurzame eindgebruikers
20-09-2011 9:00

Wim Ledder, voorzitter van Facility Management Nederland (FMN)  heeft tijdens de kick-off van de Dutch Green Building Week een zogenaamde ‘Gedragscode voor duurzame eindgebruikers’ gelanceerd. De gedragscode is een initiatief van FMN en de Dutch Green Building Council (DGBC) en heeft als doel het gezamenlijk stimuleren van de verduurzaming van de werkomgeving alsmede het versnellen van de verduurzaming van gebouwen.

Wim Ledder: “De eindgebruiker speelt een belangrijke rol in de verduurzaming. FMN en DGBC willen met deze code de eindgebruikers bewust maken van de rol die zij kunnen spelen en hen stimuleren om hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.” Zowel FMN als DGBC zullen hun leden gaan uitnodigen om de code te tekenen.

Ledder vervolgt: “Met de ondertekening van de code geven partijen aan dat duurzaamheid van de werkomgeving in het beleid van de organisatie is opgenomen of zal worden ontwikkeld en geïmplementeerd in 2012. Daarnaast vragen we organisaties hun kennis en ervaring te delen met anderen.”

FMN zal in samenwerking met DGBC een aantal workshops gaan ontwikkelen voor FMN-leden en andere belangstellende gebruikers. Doel is bewuste duurzame eindgebruikers en eindgebruikers die dat willen worden, bij elkaar te brengen om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast zullen er handreikingen komen om duurzaam te acteren.

Ondertekenaars van de gedragscode spreken onder andere de intentie uit om bijvoorbeeld alleen een nieuw pand te ontwikkelen als er geen bestaand alternatief voor handen is. Ook neemt de gebruiker van het pand (ook als huurder) de verantwoordelijkheid voor het pand dat wordt achtergelaten. Verder wordt van de ondertekenaar een actief milieubeleid verwacht.  

<< September 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >