Stiho en Baars & Bloemhoff PEFC-gecertificeerd


Stiho en Baars & Bloemhoff PEFC-gecertificeerd
14-07-2011 8:57

In de bouwbranche wordt steeds vaker gebruik gemaakt van hout en plaatmateriaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Meer dan 90 procent van de import van hout & plaatmateriaal van Stiho en Baars & Bloemhoff is reeds aantoonbaar duurzaam gecertificeerd. Zij hechten er veel waarde aan om het behoud van bossen te stimuleren. Daarom zijn Stiho en Baars & Bloemhoff al FSC Partner, maar nu ook PEFC-gecertificeerd.

Een groeiend aantal klanten vraagt om PEFC-gecertificeerd hout en plaatmateriaal. Dit komt mede doordat de toelating van PEFC in het beleid van duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid steeds meer bekend begint te raken in de bouw. Daarnaast is PEFC het grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer wereldwijd en heeft het een belangrijke bijdrage in het aandeel aantoonbaar duurzaam geïmporteerd hout en plaatmateriaal van Stiho en Baars & Bloemhoff.

PEFC is een internationale organisatie zonder winstoogmerk voor duurzaam bosbeheer. PEFC staat voor 'Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes'. Uniek is dat PEFC landelijke certificeringsystemen voor duurzaam bosbeheer onder één internationaal herkenbaar keurmerk samenvoegt. Door middel van een strenge beoordeling wordt gekeken of een certificeringsysteem aan de duurzaamheidsmeetlat van PEFC Internationaal voldoet en kan worden erkend. Het doel van PEFC is om wereldwijd het bosbeheer te verbeteren en te zorgen dat al het bos op duurzame wijze wordt beheerd met evenwicht tussen de sociale, ecologische en economische functies. Het PEFC-label garandeert dat producten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Stiho en Baars & Bloemhoff zijn onderdeel van De Stiho Groep. De bedrijven van De Stiho Groep leveren materialen, gereedschappen, diensten en advies aan bouwers en andere professionele verwerkers van hout, plaat- en bouwmaterialen in Nederland. Stiho is een distributieve groothandel die de aannemerij van bouwmaterialen, hout en plaat voorziet. Met vier regionale distributiecentra en zestien vestigingen in het land heeft Stiho landelijke dekking. De grote kracht is dat alle denkbare materialen geleverd kunnen worden, op het tijdstip en de plaats die de klant wenst. Baars & Bloemhoff is een totaalleverancier van decoratieve plaat- en dragermaterialen voor interieurbouwend Nederland. Met zes vestigingen is Baars & Bloemhoff een groot voorraadhouder voor de verwerker.
 

<< July 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >