Partnership voor verdere verduurzaming


Partnership voor verdere verduurzaming
10-07-2011 11:37

Energiemanagement speelt een sleutelrol bij de realisatie van duurzame en klimaatneutrale gebouwen. Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiemanagement, kondigt een strategisch partnership aan met projectontwikkelaar OVG voor verdere verduurzaming van gebouwen in Europa. OVG wil door de samenwerking en kennisdeling met Schneider Electric een technologisch grote stap voorwaarts maken in het verder verduurzamen van nieuwe en bestaande gebouwen.

De vraag naar energie-efficiënte gebouwen groeit sterk in Europa. Om het energieverbruik daadwerkelijk terug te dringen, is het essentieel dat energiemanagement vanaf de ontwerpfase bij projecten wordt betrokken. Schneider Electric en OVG zijn daarom een nauwe strategische samenwerking aangegaan om verduurzaming van gebouwen in Europa verder te bevorderen.

OVG is als projectontwikkelaar vooral gericht op duurzame nieuwbouw en herontwikkeling. Daarbij vormen vraagstukken rond milieu, sociaal culturele en financieel economische factoren de belangrijkste speerpunten. Het doel is om nieuwe projecten gedurende hun gehele levensloop klimaatneutraal te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of betaalbaarheid. Om dit te behalen, werkt de ontwikkelaar nauw samen met marktleiders op elk specifiek technisch gebied. Zelf is OVG sinds 2007 als organisatie geheel klimaatneutraal.

 

Schneider Electric assisteert OVG bij de planvorming en het ontwerp, en neemt een pro-actieve rol op zich bij het implementeren van energiebeheertechnologieën. OVG krijgt op deze manier toegang tot de diepgaande kennis van Schneider Electric op het gebied van energiemanagement, waardoor de projectontwikkelaar zijn leiderschapspositie op het gebied van klimaatneutrale gebouwen verder kan uitbreiden.

OVG is geen vreemde op het gebied van duurzame bouw. Zo heeft de projectontwikkelaar in Nederland reeds drie Breeam-NL-certificaten met Excellent-score ontvangen, waaronder tevens de eerste Excellent-score die de Dutch Green Building Council in Nederland heeft uitgereikt. "OVG heeft ook internationaal ruime ervaring met duurzaam ontwerpen en bouwen", zegt Coen van Oostrom, oprichter en directeur van OVG. "Zo hebben we een succesvol plan gerealiseerd voor de herontwikkeling van het Triton Haus kantorencomplex in Frankfurt. Dat gebouw heeft een DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) Gold-certificaat gekregen, de hoogste certificering in Duitsland voor duurzaam bouwen."

In Nederland werken OVG en Schneider Electric reeds samen bij de totstandkoming van het nieuwe hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp. Het complex wordt een duurzaam en intelligent gebouw met een vloeroppervlak van 6.000 vierkante meter. Hiermee willen OVG en Schneider Electric aantonen hoe een groen concept zowel operationeel als economisch effectief kan zijn. "De ervaring en kennis die OVG opdoet bij deze projecten zullen het fundament vormen van toekomstige projecten in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk", meldt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric Nederland. "Schneider Electric is zeer tevreden met de mogelijkheid om OVG te ondersteunen bij het exporteren van deze Nederlandse innovaties naar de rest van Europa."
 

<< July 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >