NAi heropent als museum voor architectuur


NAi heropent als museum voor architectuur
08-06-2011 9:54

Architectuur is voor veel Nederlanders een ‘ver-van-hun-bed-show’. Maar al staan we er niet dagelijks bij stil, in Nederland is zo’n beetje elke vierkante meter ontworpen. Architectuur is overal, maar soms beseffen mensen niet er in te wonen, te werken, over te reizen en in te recreëren. Daarom wordt het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) niet alleen een uitdagende plek voor architecten en ontwerpers, maar ook een uitnodigende plek voor alle andere mensen die iets met architectuur hebben. Het Nederlands Architectuurinstituut heropent op 1 juli 2011 als: NAi, museum voor architectuur.

In de architectuurhoofdstad van Nederland, Rotterdam, staat sinds 1993 het NAi. 20 jaar na de oplevering van het gebouw ondergaat het pand van de hand van Jo Coenen een metamorfose. De verbouwing vindt plaats naar ontwerp en onder supervisie van de architect zelf. De meest in het oog springende verandering is de nieuwe entree; een breed dek waar je moeiteloos van de straat het museum inwandelt. Eenmaal binnen ontvouwt zich een ruim entreegebied met café, terras, boekwinkel én een trap naar het DoeDek. Het DoeDek is een opvallende aanvulling van het NAi, speciaal voor kinderen, jongeren én volwassenen die zelf willen ontwerpen en bouwen. Het Auditorium een plek voor debatten en lezingen.

Naast het gebouw is ook het aanbod onder handen genomen. Tentoonstellingen, zoals Stad van Nederland, dwarsdesign en Testify!, maar ook het DoeDek, educatieve programma’s, een uitgebreid lezingen- en debattenprogramma, het NAi café en een grote kunst- en architectuurboekwinkel behoren tot het nieuwe aanbod. Hiermee wordt het NAi een plek waar mensen met een interesse in architectuur en vormgeving zich thuis zullen voelen. Voor het vakpubliek blijft het NAi hèt kenniscentrum. Architecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers zijn welkom voor informatieve lezingen en inspirerende debatten, de uitgebreide bibliotheek en spraakmakende netwerkevenementen.
 

<< June 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >