Winy Maas geridderd in Frankrijk


Winy Maas geridderd in Frankrijk
12-05-2011 3:00

Winy Maas is benoemd tot Chevalier de la Légion d'Honneur. Hiermee is de medeoprichter van Mvrdv toegetreden tot de Franse ridderorde. Mvrdv is in Frankrijk vooral bekend om de bijdrage aan het project Grand Paris. Op 9 mei ontving Winy Maas de versierselen van de Chevalier de la Légion d'Honneur uit handen van de Franse ambassadeur Jean-François Blarel tijdens een receptie in de Franse residentie in Den Haag.

“Winy Maas en Mvrdv zijn representatief voor de hoge kwaliteit van de hedendaagse Nederlandse architectuur", meldt de Franse ambassade met betrekking tot de onderscheiding. "Het werk wordt gekenmerkt door experiment, innovatie en duurzaamheid. De stijl is verrassend, de gebruikte materialen zijn ongewoon."

Volgens de ambassade weet Mvrdv met "gewaagde projecten en begrip voor de behoeften van deze tijd het enthousiasme te wekken van het grote publiek en de betrokkenen en combineert, in de benadering van de grote-stad-problematiek, respect voor de eisen van de hedendaagse ontwikkelingen en flexibiliteit en inventiviteit."

Mvrdv is zeer actief in Frankrijk. Zo werd vorig jaar het project Le Monolith in Lyon opgeleverd en won het bureau recent grootschalige stedenbouwkundige opdrachten in Caen en Bordeaux. Tevens werkt Mvrdv aan een aantal projecten in Dijon en Parijs, waaronder ZAC Gare de Rungis, een duurzaam kantoorgebouw.

Het Franse Legioen van Eer bestaat sinds 1802 en wordt uitgereikt voor buitengewone diensten verleend aan de Franse staat. Andere Nederlanders die tot de orde behoren zijn onder meer schrijfster Hella Haasse, politicus Hans van Mierlo en Geert Mak.
 

<< May 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >