Politieacademie bekroond met architectuurprijs


Politieacademie bekroond met architectuurprijs
09-12-2010 10:30

Atelier Pro en Studio Leon Thier zijn afgelopen week in de prijzen gevallen met project De Politieacademie in Apeldoorn. Dit project, waarin Metaglas voor- en achterzetbeglazing geplaatst heeft, werd bekroond met de  Architectuurprijs Apeldoorn. Het project viel bij de jury in de smaak door de keuze voor ingewikkelde renovatie en uitbreiding van dit oude gebouw, in plaats van nieuwbouw.

Het gebouw dat al sinds 1973 als opleidingsinstituut voor de politie in gebruik is,  bleek zich goed te lenen voor renovatie en nieuwbouw. Bovendien bleek dit de goedkoopte oplossing te zijn. Bij het vernieuwde gebouw staan ‘samen werken en leren’ centraal. De grootste ingreep – de glazen overkapping van het voormalige binnenhof – is daarvan het sprekendste voorbeeld. Nadat je de nieuwe entree binnengekomen bent, stap je vrijwel meteen het imposante atrium  binnen. Van hieruit is het hele complex bereikbaar. De keus voor de ingewikkelde  renovatie en uitbereiding van dit oude gebouw zorgde voor veel bewondering van de jury.

Comfort en energieverbruik speelden bij de renovatie een belangrijke rol. Isolatiemaatregelen mochten het aanzien van het pand natuurlijk niet veranderen. Daarom is ervoor gekozen gebruik te maken van aardwarmte en -koelte. Daarnaast is een overdruksysteem geïnstalleerd in combinatie met geïsoleerde borstweringen. Om het aanzicht te behouden zijn overal in het gebouw Total Glas voorzetramen en achterzetramen van Metaglas geplaatst. Op deze manier zijn het gewenste comfort en de energiezuinigheid gerealiseerd en zijn de bestaande monumentale vensters  en uitstraling van het gebouw behouden.

De Architectuurprijs Apeldoorn is een jaarlijkse prijs voor architectonische en stedebouwkundige projecten, kunstwerken en inrichting van de openbare ruimte.  Dit jaar stond de rol van de opdrachtgever, in relatie met zijn architectuur centraal.
 

<< December 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >