Eerste groene gevel


Eerste groene gevel
15-11-2010 8:00

De Haagse wethouder van Duurzaamheid, Rabin Baldewsingh, heeft  bij kantoorgebouw Het Magazijn aan het Esperantoplein in Den Haag de eerste groene gevel onthuld. KOW stedenbouw en architectuur, initiatiefnemer en gevestigd in Het Magazijn, wil met de verticale tuin een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden in de stad.

De beplanting, geplaatst in het Modulogreen-gevelsysteem van Mostert De Winter uit Hardinxveld-Giessendam, geeft het gebouw een aantrekkelijk groen accent en draagt tevens bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Zo neemt de beplanting CO2 op en wordt het straatgeluid gedempt. De verticale tuin heeft tevens een isolerende werking en beschermt tegen uv-straling. De gevel is hiermee omgevormd tot een 'tuin' met allerlei milieuvoordelen zonder dat beslag wordt gelegd op het schaarse grondoppervlak. KOW gaat er vanuit dat dit voorbeeld navolging krijgt in de Haagse regio. 

De onthulling van de verticale tuin vormde tevens de opening van het eerste Haagse netwerkevenement ‘Ontmoet & Groet Duurzaam Den Haag’, dat door de gemeente Den Haag in Het Magazijn werd georganiseerd. Doel van dit evenement was partijen in de Haagse regio die een actief duurzaamheidsbeleid voeren of willen gaan voeren met elkaar te verbinden.

<< November 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >