Inschrijving Houtprijs geopend


Inschrijving Houtprijs geopend
09-03-2010 8:24

Architecten(bureaus), organisaties en instellingen kunnen tot 1 september 2010 hun projecten, producten, innovaties, diensten of systemen indienen voor de Houtprijs 2010. Deze prijs van Centrum Hout in Almere kent twee categorieën: houtarchitectuur en houtinnovatie.

De Houtarchitectuurprijs is bedoeld voor bouwprojecten die de eigenschappen van hout voorbeeldig en adequaat in het licht stellen. Of het project nu groot is of klein, is minder bepalend dan de vormgeving en de juiste toepassing en detaillering van dit natuurmateriaal. Eisen zijn dat de inzendingen in Nederland zijn gerealiseerd, en wel in de periode van 1 maart 2008 - 1 maart 2010. Voorts wordt de prijs uitgereikt aan de architect; deze hoeft niet per se Nederlander te zijn. De jury onder leiding van Hans Ruijssenaars buigt zich bij de beoordeling niet alleen over de esthetische uitstraling, maar ook over de functionele kwaliteiten in ontwerp, constructie, uitvoering en detaillering.

Wel zo belangrijk is de categorie innovatie, omdat nieuwe ontwikkelingen de toekomst veiligstellen. De Houtinnovatieprijs wil het gebruik van innovatieve houttoepassingen in de bouw bevorderen. De prijs moet op dit punt een extra stimulans zijn voor bedrijven, instellingen en/of ontwerpers. Toetsstenen voor de jury onder leiding van Jos Lichtenberg zijn dat de in te dienen plannen de concurrentiepositie van hout(producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen en in ons land in de praktijk toepassing vinden dan wel beschikbaar zijn.

Om zoveel mogelijk initiatieven een kans te geven, is het bereik ruim geformuleerd. In aanmerking komen: nieuwe of bestaande technieken op nieuwe toepassingsgebieden; productverbeteringen; niet-houten producten die de prestaties van houttoepassingen verbeteren; plannen die de milieuprestatie van hout(producten) verhogen; bijzondere bouwmethoden; maatregelen of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen; verbeterde innovaties; vernieuwingen die de kosten verlagen en dus de koop stimuleren.

Het inschrijfformulier is op te vragen bij Centrum Hout (tel. 036-5329821) of te downloaden van www.centrum-hout.nl/houtprijs2010. Tevens zijn daar alle gegevens en voorwaarden te vinden. De sluitingsdatum is maandag 1 september 2010. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Houtdag op 30 november.

<< March 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >