Inschrijving geopend


Inschrijving geopend
17-04-2009 10:01

Online gratis inschrijven om mee te dingen naar een felbegeerde Dutch Design Award is weer mogelijk. De inschrijving startte op donderdag 16 april. Ook scouts kijken rond en halen het beste werk uit het veld.

De opening van de inschrijving markeert de start van de alweer zevende editie van de Dutch Design Awards. Doel is om excellent ontwerp op het podium te presenteren tijdens de feestelijke Awardshow. "Kracht van de nieuwe aanpak van de Dutch Design Awards is dat scouts actief in de markt zoeken naar het beste werk en de beste ontwerpers", aldus de organisatie van de ontwerpcompetitie. "Het is een aanpak die vorig jaar al succesvol is gebleken. Professionals uit de vormgeverswereld waarderden het kwaliteitsniveau van de finalisten en winnaars in 2008."

Behalve de nominatie door de designscouts kunnen ontwerpers om hun beste werk ook 'gewoon' zelf inzenden. Via de website www.dutchdesignawards.nl kunnen tussen 15 april en 15 mei 2009 online ontwerpen worden aangemeld voor deelname in de hoofdcategorieën Communicatie, Product, Ruimtelijk en de Rado Young Designer Award.

De selectiecommissies wijzen uit het totale aanbod van het gescoute werk en de online inzendingen per subcategorie de finalisten aan. De internationale jury beslist uiteindelijk wie er op zaterdag 17 oktober 2009 met een Dutch Design Award op het podium staat.  

De wedstrijd omvat een aantal speciale prijzen; de publieksprijs Audi Design Award, de Rado Young Designer Award, de Beste Opdrachtgever Award en de Life Time Achievement Award. Daarnaast wijst de jury een ‘overall’ prijs – The Golden Eye - toe aan het meest succesvolle ontwerp van 2009.Tijdens de feestelijke Awardshow op 17 oktober 2009 worden alle winnaars bekend gemaakt. De ontwerpen van alle finalisten en winnaars zijn aansluitend weer een week lang te bewonderen tijdens de Dutch Design Week. De tentoonstelling van de Dutch Design Awards wordt dan gepresenteerd in de Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein in Eindhoven.

Dutch Design Awards wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Eindhoven, BNO, Design Connection Brainport, Audi, Rado, Studio Dumbar, Lecturis printing company, NCDO, Brainport Development, Dutch Design Week, Eigen Huis & Interieur, Adformatie. Design Connection Brainport is verantwoordelijk voor het projectmanagement van de Dutch Design Awards.

<< April 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >