Seminar over veelzijdige houtsoort


Seminar over veelzijdige houtsoort
10-03-2009 8:26

Op een van de mooiste locaties in Amsterdam Buitenveldert is het extreem luxe door Tangram Architekten ontworpen appartementencomplex ‘Crystal Court’ verrezen. Het markante gebouw heeft een soort boomstructuur, waarbij de vier blokken appartementen met een bescheiden basis naar boven toe naar elkaar toegroeien. Bij dit beeld past een gevel die de boomstructuur versterkt. Voor de gevelbekleding van dit sculpturale gebouw is daarom gekozen voor de veelzijdige en duurzame houtsoort western red cedar. De indrukwekkende gevels zijn zorgvuldig ontworpen, gedetailleerd en in het werk aangebracht. Western red cedar kent naast gevelbekleding echter nog veel meer toepassingsmogelijkheden, te denken valt aan zonweringen, luiken, vlonders of aan dakbedekking in de vorm van shingles.

Bovenstaande is voor Centrum Hout reden om op donderdag 26 maart 2009 van 13.30 uur tot ca. 17.00 uur een projectseminar te organiseren rondom het project ‘Crystal Court’ en de houtsoort western red cedar. Na een toelichting op het project door Tangram Architekten en Hillen & Roosen projectontwikkeling, volgt een informatieve lezing over de herkomst en ontwerp- en toepassingsmogelijkheden van western red cedar door de Western Red Cedar Export Association (WREA). Verder licht Centrum Hout de veelzijdigheid van houten gevelbekledingen toe, gevolgd met een presentatie door Stichting Hout Research over ‘afwerking en onderhoud van houten gevelbekledingssystemen’.

Ontvangst is vanaf 13.00 uur in de Holiday Inn, De Boelelaan 2 te Amsterdam. Deelname aan dit seminar en projectbezoek is gratis, maar het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Belangstellenden kunnen zich uiterlijk tot vrijdag 19 maart opgeven via het mailadres r.bodar@centrum-hout.nl Het volledige programmaoverzicht en een antwoordfax zijn te vinden op www.centrum-hout.nl

<< March 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >