Dutch Design Awards gaan internationaal


Dutch Design Awards gaan internationaal
10-12-2008 22:56

Gisteren (10 december 2008) is bij de Business of Design Week in Hong Kong de tentoonstelling van de Dutch Design Awards geopend. Na een succesvolle expositie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven met ruim tienduizend bezoekers is Hong Kong de eerste halte van de reizende tentoonstelling van de Dutch Design Awards.

De Business of Design Week (BoDW) is een uitgelezen kans om het werk van de winnaars en finalisten internationaal te presenteren. Niet alleen is Nederland dit jaar partnerland van de BoDW,  het platform waar ontwerpers, designexperts en ondernemers elkaar ontmoeten, ook staatssecretaris Heemskerk bezoekt de BoDW met een handelsdelegatie van zo'n tweehonderd Nederlandse ondernemers uit de creatieve industrie.

De tentoonstelling van de Dutch Design Awards laat de bezoekers zien wat dit jaar als excellent Nederlands ontwerp is betiteld.  Naast het werk van de winnaars en finalisten in de categorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk Ontwerp staat de Golden Eye centraal. Winnares Christien Meindertsma die met het boek PIG 05049 deze prijs der prijzen won,  neemt een belangrijke plaats in op de expositie. Verder laat de tentoonstelling het werk zien van Shay Arkalay die voor Arco het ‘Cabinet Pivot' ontwikkelde, de Gazelle Caby van Van der Veer Designers als beste product mobiliteit, de animatie voor HEMA van CCCP, de website Accessorize van het Rijksmuseum en in de categorie beste ontwerp publieke ruimte het nieuwe stationsplein in Apeldoorn van Lodewijk Baljon landschapsarchitecten. De publieksprijs, de Audi Design Awards, laat zien aan welk werk het Nederlandse publiek de meeste stemmen gaf. Het Bloomframe balkon van Hofman Dujardin Architecten werd dit jaar de winnaar. Christien Meindertsma viel ook nog in een andere categorie in de prijzen. Zij won namelijk ook de Rado Young Designer Award, een prijs waarmee jong talent gewaardeerd wordt.

De Hong Kong Business of Design Week BodW is het meest toonaangevende evenement voor de creatieve sector in Azië.  Het BoDW-programma bestaat onder meer uit: business-to-businessevenementen, matchmaking, een handels- en inspiratiebeurs, een groot congres en publiekstentoonstellingen.
Met het thema 'open minds' wordt de Nederlandse creatieve industrie in Hongkong gepresenteerd als innovatief, inventief en open minded.

Zie ook:
Business of Design Week 2008:
Nederland partnerland in Hong Kong
Designwedstrijd kijkt over de grens 
Internationale designsector bijeen
Golden Eye voor boek over varkens

<< December 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >