Zes kanshebbers Lensvelt de Architect Interieurprijs


Zes kanshebbers Lensvelt de Architect Interieurprijs
27-09-2007 9:40


De directie van Lensvelt en de redactie van de Architect reiken op 29 november in Breda voor de zevende maal de Lensvelt de Architect interieurprijs uit aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject. De prijs wordt overhandigd in de aanwezigheid van het beroemde designerduo Humberto en Fernando Campana.

Voor de prijs zijn zes projecten genomineerd. De winnaar ontvangt een bedrag van 12.000 euro. Doel van de Lensvelt de Architect Interieurprijs is het stimuleren van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. De prijs heeft als ambitie de uit elkaar gegroeide werelden van cultuur en opdracht nader tot elkaar te brengen.

Uit de in totaal 90 inzendingen zijn de volgende zes interieurprojecten genomineerd:
Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht door Merkx + Girod  
Herinrichting van de voormalige Dominicanerkerk in Maastricht tot een eigentijdse boekhandel met behoud van de bijzondere monumentale omgeving.

Bakkerij Van Opstal – Van Boxel in Brecht (B) door Puur architecten
Aanpassing en verbouwing van een bakkerij aan de wensen van de veelzijdige en veeleisende klant van vandaag.

Fitness ruimte in Bilthoven door de Rijksgebouwendienst
Een oorspronkelijk hoge, en donkere werkhal is verbouwd tot een lichte fitnessruimte waar ambtenaren zich in het zweet werken voor een goede conditie.

Anatomisch Museum in Leiden door Zee - grafisch en architectonisch ontwerpen Een museale opstelling van unieke pathologische en anatomische preparaten in het Leids Universitair Medisch Centrum

Gebouw Parkrand in Amsterdam door Richard Hutten
Ontwerp en inrichting van drie stedelijke binnenruimtes in de vorm van een eetkamer, woonkamer en kinderkamer in een nieuw appartementencomplex te Amsterdam

Stadsarchief De Bazel in Amsterdam door Claus en Kaan Architecten Transformatie van het statige en monumentale bankgebouw van KPC de Bazel tot een open en publiek documentatiecentrum in het hart van Amsterdam.

De zes genomineerde interieurprojecten zullen worden gepubliceerd in de Architect interieur die op 29 november 2007, de dag van de prijsuitreiking, verschijnt. De jury van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 bestaat uit Mels Crouwel (Rijksbouwmeester, Benthem Crouwel Architecten), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marc Maurer (Maurer United Architects), Arjen Ribbens (NRC-Handelsblad), Dieter Van Den Storm (Interieur Kortrijk) en Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling). Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).
<< September 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >