Projectprijsvraag 'Peperklip'


Projectprijsvraag 'Peperklip'
27-07-2007 11:48


Een tweetal leden van de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) heeft een eervolle vermelding gekregen in het kader van de projectprijsvraag 'Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip'. Het betreft Hanneke la Mark en Gerd Peters. 

Woningbouwvereniging Vestia Rotterdam Feijenoord, de uitschrijver van de prijsvraag, zocht een realistisch, uitvoerbaar ontwerp voor de verbetering van de 6 entrees van de hoogbouw van het Rotterdamse wooncomplex de Peperklip van architect Carel Weeber. Gerd Peters en Hanneke la Mark gaven hierop antwoord met het ontwerp onder het motto ‘de Peperklip ontluikt...’

peperklip1
De door 'ex-architect' Carlos (voorheen: Carel) Weeber ontworpen 'Peperklip'.

La Mark: “Een ontwerp met als speerpunt transparantie. In eerste instantie oogt de Peperklip als een gesloten complex midden in een levendige woonwijk. De openheid die verscholen zit in het ontwerp van het gebouw is nu dichtgestopt met functies bedoeld om de veiligheid te vergroten. Dit werkt echter averechts. Wij zijn juist van mening dat je door openheid en toegankelijkheid te suggereren, je de sociale controle en het gevoel van welbehagen vergroot. We hebben ernaar gestreefd de leefbaarheid van de portieken te vergroten door de pluspunten van het oorspronkelijke complex te benadrukken.”

peperklip
Het ontwerp van Hanneke la Mark en Gerd Peters.  

De projectprijsvraag werd gewonnen door Ilse Bakker met de inzending 'DCCXXXIX'. De tweede prijs was voor Ruud Kouwenberg en Bart Haazen met de inzending 'Ruba II', en de derde prijs werd in de wacht gesleept door Sebastiaan Veldhuizen, Job Nieman en Raul Wallaart voor 'Open Voeg'.
peperklip_2
Het winnende ontwerp van Ilse Bakker 

Dit jaar bestaat De Peperklip 25 jaar. Het gebouw ligt in het oude havengebied van Rotterdam Feijenoord en werd ontworpen door de architect Carlos (Carel) Weeber. Weeber maakte dan ook deel uit van de jury van de prijsvraag. Daarnaast bestond de jury uit Piet Vollaard (directeur ArchiNed), Helena Casanova (Casanova Hernández architecten) en Ergün Erkoçu (MEMAR•DUT©H architects).

<< July 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >