Pastoe-man Officier


Pastoe-man Officier
29-06-2007 10:30


Harm Scheltens, de voormalig directeur van meubelfabriek Pastoe, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Scheltens ontving de eremedaille onlangs uit handen van de burgemeester van Utrecht, Mw. Annie Brouwer-Korf, als beloning voor zijn inzet voor de Nederlandse vormgeving in relatie tot de maatschappij.

In haar toespraak prees de burgemeester Scheltens’ doorzettingsvermogen, tomeloze energie en inspirerende ideeën. Ze noemde Scheltens ‘cultureel vaandeldrager van de stad Utrecht’ en ‘een onmisbare schakel in de ontwikkeling van de Nederlandse designindustrie’. Harm Scheltens kreeg zijn onderscheiding dus niet alléén vanwege zijn verdiensten voor Pastoe of het Dutch Design Center. Andere initiatieven van zijn hand, die de maatschappelijke betekenis van design ter discussie stellen, zijn de Stichting Utrecht Design, het DDC-Initiative, de internationale vormgevingsbiënnale Utrecht Manifest en de Pastoe Fabriek, die een markante rol moet gaan spelen als multidisciplinair centrum voor de creatieve industrie in Utrecht.

harmschelten

De koninklijke eremedaille kwam voor Harm Scheltens als een complete verrassing. Hij had zich al wel verbaasd over de uitzonderlijk hoge opkomst bij het DDC-I seminar van die avond, met het toepasselijke thema ‘Transformatie’, maar nooit verwacht dat hij onder het toeziend oog van 250 genodigden tot Officier benoemd zou worden.
<< June 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >