De gevel leeft


De gevel leeft
28-06-2007 8:00


De derde editie van de vakbeurs Geveltotaal in Ahoy' Rotterdam wordt van 23 tot en met 25 januari 2008 gehouden. De beursvloer wordt verrijkt met vaktentoonstellingen, studentenexposities, presentaties, workshops en prijsvragen.

Voor de deelnemers aan de beurs is er de uitdaging om mee te dingen naar de Innovatieprijs 'Synergie in vormgeving', architecten kunnen meedingen naar de Architectuurprijs met het thema 'De gevel leeft!'. De derde prijsvraag is 'Academische Eyecatchers', die studenten aan de technische universiteiten van Eindhoven en Delft uitdaagt om met een 1 : 1 model voor een nieuw gevelconcept te komen.

Bij Geveltotaal 2008 ligt de focus wederom op de integrale architectonische kwaliteit van de gevel in combinatie met de belevingswaarde (esthetica), de toepassing van relevante technieken, de constructie en materiaalkeuze. De Geveltotaal Innovatieprijs en Architectuurprijs zijn in het leven geroepen om deze doelstellingen kracht bij te zetten. Genomineerde producten en projecten krijgen prominente (fysieke) attentiewaarde op de beursvloer. De winnaars van beide prijsvragen ontvangen tijdens de beurs een cheque ter waarde van 5.000 euro. Deze prijzen wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Bouw Documentatie (NBD) en VNU Exhibitions Europe.

Het thema ‘Synergie in vormgeving' voor Geveltotaal Innovatieprijs 2008 benadrukt dat gevelproducten steeds vaker het resultaat zijn van een integraal ontwerpproces, waarbij ontwerper en producent intensief samenwerken. De prijsvraag staat open voor producten die in eigen huis worden geproduceerd, danwel door de inzender uniek voor de Nederlandse markt worden geleverd.

Met het thema ‘De gevel leeft!' voor de Geveltotaal Architectuurprijs 2008 wordt gesignaleerd dat de gevel steeds vaker multifunctioneel wordt ingezet en dat klimaattechnologie bij de ontwikkeling van systemen en producten voor de gevel een steeds grotere rol krijgt. De jury ziet voorbeelden van deze ontwikkeling graag tegemoet.

Inzendingen voor de prijsvragen moeten vóór 1 oktober 2007 ingeleverd zijn bij het secretariaat van de prijsvragen. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de ingezonden producten respectievelijk projecten voor de Innovatieprijs en de Architectuurprijs. De jury is samengesteld in overleg met de Stichting Booosting, Koplopers voor bouwinnovatie. Begin oktober 2007 zal de jury bijeenkomen, om op 11 oktober 2007 tijdens een bijeenkomst in Ahoy' Rotterdam de genomineerden bekend te maken. De winnaars worden bekendgemaakt op de eerste beursdag van Geveltotaal, woensdag 23 januari 2008.

De jury van de GEVELtotaal Architectuurprijs en Innovatieprijs 2008 bestaat uit:

prof. ir. Nico Hendriks (voorzitter), voormalig hoogleraar TU/Eindhoven, directeur BDA Geveladvies 

drs.ing. Berend Groeneveld, general manager Interdam Projects, Zwijndrecht

 ir. Ester Hebly, productontwikkelaar Oskomera, Deurne

dr.ir. Karel Vollers, architect en productontwikkelaar, TU Delft vakgroep Bouwtechnologie

iir. Chris de Weijer, architect en directeur DP6 Architectuurstudio, winnaar Geveltotaal Architectuurprijs 2006

 

De Studentenprijsvraag ‘Academische Eyecatchers' heeft een ander, meer besloten karakter. De inzendingen zullen het resultaat zijn van minimaal een semester studie, praktisch onderzoek en modelbouwen op de faculteiten Bouwkunde in Eindhoven en Delft. De modellen krijgen een prominente plek op de Synergie Boulevard tijdens Geveltotaal 2008 en zullen op de eerste beursdag worden beoordeeld door een jury met Jacob van Rijs (architectenbureau MVRDV, voorzitter jury), de gasthoofdredacteur van dax nr. 19 en de vaste redactie van dax magazine. De hoofdprijs is een gasthoofdredacteurschap van dax magazine voor een editie in het najaar van 2008

<< June 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >