Material District zet in op circulariteit


Material District zet in op circulariteit
17-02-2020 8:00

Met hondervijfenzeventig exposanten, een tentoonstelling met vierhonderd materialen en een lezingenprogramma met vijftig sprekers staat MaterialDistrict Rotterdam van 17 tot en met 19 maart 2020 weer bol van de materiaalinspiratie. Het evenement zet vooral in op de circulaire economie.

Het evenement wordt dit jaar voor de vijftiende maal gehouden. “Met 7.500 verwachte bezoekers, honderdvijfenzeventig exposanten en 8.500 vierkante meter oppervlakte staat hét materialenevenement voor (interieur)architecten en R&D-professionals weer volledig in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijke domein: architectuur, interieur, tuin- & landschapsarchitectuur, leisure, tentoonstellings- & decorbouw en meubel- & interieurbouw.”

Circulareiteit speelt dit maal een hoofdrol. “Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s ‘circulariteit’, ‘well being’ en ‘energietransitie’, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat vorig jaar door MaterialDistrict is opgericht”, aldus een woordvoerder van het evenement. “Startups & ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité, waar Leonne Cuppen ( Yksi Expo ), David Heldt ( Connecting the Dots ) en Daan Bruggink (ORGA architects) zitting in hebben, vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.”

De jaarlijkse materialenexpo die te zien is tijdens MaterialDistrict Rotterdam is tijdens komende editie groter dan ooit. Waar andere jaren zo’n tweehonderdvijftig materiaalsamples te bewonderen waren, kan de bezoeker dit keer maar liefst vierhonderd samples zien, voelen en ervaren. Voorts zijn er in Rotterdam spraakmakende lezingen te verwachten, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. “Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst vijftig sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.”

MaterialDistrict Rotterdam vindt plaats van 17 tot en met 19 maart 2020 in Rotterdam Ahoy. De beurs is dagelijks geopend van 10:30-19:00 uur. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website.


Rotterdam.MaterialDistrict.nl


Deel op Social Media<< January 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >