Deze week: Inside Festival


Deze week: Inside Festival
02-12-2019 7:00

Interieurliefhebbers opgelet. Van 4 tot en met 6 december wordt in RAI Amsterdam het Inside Festival gehouden. Dit is een wereldwijd evenement waarin het professionele interieur centraal staat. 

“Inside Festival is een feest van creativiteit, inspiratie en kennis voor de interieurindustrie.” De woordvoerder van het internationale evenement laat er bepaald geen gras over groeien. Inside Festival is klaarblijkelijk een absolute must voor intereurwatchers. Daar valt inderdaad het nodige voor te zeggen. Want is er van alles te beleven, straks van 4 tot en met 6 december in de RAI.

Inside Information is overigens niet betrokken bij de organisatie van het Inside Festival. Maar dat wil niet zeggen dat dit tijdschrift helemaal loststaat van het aanstaande Amsterdamse interieurfestijn. Inside Information geldt als ‘mediapartner’ van het evenement. Dit houdt onder meer in dat het blad voorafgaand en na het Inside Festival uitgebreid zal berichten over hetgeen er zoal in Amsterdam zal gebeuren. 

Er is straks heel veel te zien, te doen, te bepraten en te beluisteren in Amsterdam. Het festival combineert een award-uitreiking met een internationale conferentie, waar tal van interessante sprekers hun licht zullen laten schijnen over de laatste ontwikkelingen in onze binnenruimtes. “In Amsterdam vieren we de beste voorbeelden van interieurontwerp”, meldt de enthousiaste organisatie van het evenement dan ook.

Het festival wordt georganiseerd door Emap. Dit is een Brits bedrijf dat zich bezoghoudt met ‘B2B content, subscription & networking business’. “Wij brengen invloedrijke mensen en organisatie met elkaar in contact om zo een hoogkwalitatief netwerk te bouwen van beslissers.” Behalve het Inside Festival organiseert Emap bijvoorbeeld ook het World Architecture Festival (WAF). En raadt eens: dat wordt gelijktijdig met het Inside Festival gehouden, en eveneens in de RAI. Nóg een reden om een bezoek aan de RAI serieus te overwegen. Want Inside-bezoekers kunnen ook de WAF-conferentie bezoeken.

Er zijn lezingen te verwachten van onder (veel) meer Andrew Whalley (van architectenbureau Grimshaw), Ben van Berkel (UN Studio), Petra Blaisse (van Inside Outside), Marc Koehler (van Marc Koehler Architects) en schrijver/architect/professor sir Peter Cook.Voorts worden er tal van awards uitgereikt. Vanuit de gedachte dat er veel verscheidenheid is in interieurs, heeft de Inside festival-organisatie maar liefst negen verschillende categorieën opgetuigd. Het betreft ‘Bars & Restaurants’, ‘Civic, Culture & Transport’, ‘Creative Re-use’, ‘Display’, ‘Health & Education’, ‘Hotels’, ‘Offices’, ‘Residential’ en ‘Retail’. Onder de genomineerden bevinden zich drie Nederlandse projecten: LocHal in Tilburg (in de categorie ‘Creative Re-use’) en Amsteldok en Pand Noord in Amsterdam (beide in de categorie Offices).
 

www.insidefestival.com


Deel op Social Media<< December 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >