Dutch Design Week werpt blik op de toekomst


Dutch Design Week werpt blik op de toekomst
27-09-2019 8:30

De Dutch Design Week is dit jaar gericht op de toekomst. Dat meldt het evenement in een persbericht. "De Dutch Design Week van 19 tot en met 27 oktober behandelt thema's die zowel gevarieerd als uitdagend en actueel zijn", aldus een woordvoerder.

"De focus ligt zowel op het speculatieve idee als op het eindproduct, want uiteindelijk hebben alle grote uitvindingen, ontwerpen en technieken het levenslicht gezien als prototype. Dit jaar is geen uitzondering, variërend van conceptuele, bijzondere en artistieke projecten (die de verbeelding prikkelen en leiden tot nieuwe ideeën, discussies en nieuw gedrag), tot producten en technieken die veel praktischer zijn (ontworpen voor het tijdperk waarin wij leven)."  

Zo is er onder meer aandacht voor robotica en kunstmatige intelligentie (AI). "Robots en AI zijn ontzagwekkende en angstaanjagende gebieden, die beloven de wereld voor altijd te veranderen. In de toekomst gaat de discussie niet zozeer over de technology maar vooral over de ethiek. Onze ontdekkingsreis naar dit thema zal je fascineren en inspireren." 

In dit kader wordt tijdens DDW bijvoorbeeld het Manifestations Festival georganiseerd. Hier wordt de 'menselijke kant van technologie' getoond. Curator Viola van Alphen 2019 heeft dit jaar kunstwerken van meer dan vijftig jonge kunstenaars en recent afgestudeerde kunstenaars geselecteerd die draaien om de spannende interactie tussen mensen en technologie. Het festival besteedt aandacht aan brede en actuele thema's zoals geopolitieke supermachten, lichaamsverbeteringen, robots, angst, hoop, massamedia, e-Fashion en het machogedrag versus het vrouwelijke. "Een van de deelnemers is bijvoorbeeld Nick Ervinck, die met gefragmenteerde elementen van het verleden en toekomst cyborg sculpturen maakt."

Natuurlijk is er tijdens DDW nog veel meer te zien (waarover later meer op de website van Inside Information). Het evenement wordt georganiseerd door de Dutch Design Foundation (DDF). Deze organisatie is naar eigen zeggen optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. DDF organiseert Dutch Design Week, World Design Embassies en Dutch Design Awards en is tot ver buiten Nederland actief. "Aan de hand van debatten, lezingen, tentoonstellingen en bijeenkomsten het hele jaar door biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende designers, om hen te helpen hun ideeën en werk te verspreiden."

www.dutchdesignfoundation.com


Deel op Social Media<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >