Bauhaus-lezing in Amsterdam


Bauhaus-lezing in Amsterdam
20-09-2019 8:00

Bauhaus bestaat dit jaar 100 jaar, en dat heeft reeds tal van festiviteiten opgeleverd. Maar het jaar is nog niet ten einde. Op de valreep organiseert Arcam echter nog een prachtig evenement. Op 28 november zal Micha Gross, medeoprichter van het Bauhaus Center Tel Aviv, een lezing over Bauhaus verzorgen.

Gross presenteert de architectonische ontwikkeling van Tel Aviv en de White City, verwijzend naar een collectie van meer dan vierduizend gebouwen in Bauhaus-stijl uit de jaren 30 van de vorige eeuw van Duits-joodse architecten die na de opkomst van de nazi’s emigreerden naar het Mandaatgebied Palestina. Hij zal nader ingaan op de historische omstandigheden die geleid hebben tot de bouw van de ‘Bauhausstad’. Alvorens te vertellen over de tamelijk slechte staat van de gebouwen, die het behoud en de vernieuwing van de gebouwen cruciaal maakt, zal hij de kenmerken van de White City en haar stedenbouwkundige plan bespreken. Tel Aviv’s unieke manier om met dit onderwerp om te gaan, komt als laatste aan bod in de lezing.

Tijdens de bijeenkomst zal kunsthistorica Mienke Simon Thomas kort de aanwezigheid van het Bauhaus in Nederland en Amsterdam toelichten. Het evenement vindt op 28 november plaats in de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. De lezing is mede mogelijk gemaakt door sponsor VOLA en initiator Ties van Dijk. Laatstgenoemde laat weten dat hij op dit moment ook bezig is met het organiseren van een bijeenkomst over 'the international style'. Dit evenement zou ergens begin 2020 moeten plaatsvinden. We houden u op de hoogte over de details.

www.arcam.nl


Deel op Social Media
<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >