Nieuw ontmoet oud in Leiden


Nieuw ontmoet oud in Leiden
30-04-2019 8:00

In Leiden vindt momenteel een bijzonder herbestemmingsproject plaats. De Meelfabriek wordt omgevormd tot een 'uniek nieuw knooppunt in de stad', met onder meer kantoorruimte, cultuur, horeca, retail en wonen. Afgelopen week werd een flinke stap voorwaarts gezet in het project.

"Tegen de blauwe hemel van afgelopen week is bij De Meelfabriek een stalen constructie op het dak van het Molengebouw en Riffellokaal verrezen", aldus een woordvoerder. "Met deze constructie krijgt een nieuw penthouse vorm op het gerestaureerde deel.  Een bijzonder moment voor De Meelfabriek, want na de bouw van nieuwbouw studentenwoningen en restauratie van oude kantoorpanden, komen nu oud en nieuw echt samen in één pand."

De lofts in het gerestaureerde deel krijgen straks een typisch industrieel karakter door de oorspronkelijke stalen constructie. Het penthouse bovenop krijgt – naast een fenomenaal uitzicht over Leiden – een modern karakter dat door de keuze van de materialen en vormen architecturaal toch goed aansluit op het gebouw.
"Rond de zomer start fase twee van dit bouwproject en komen hier ook weer lofts te koop waarbij nieuw en oud samen vloeien. Daarnaast zal in de tweede fase ook gebouwd worden aan het hotel, de spa & wellness, kantoorruimte, winkelruimte, horeca, ruimte voor kunst en cultuur en de nieuwbouwappartementen."

De Meelfabriek richt zich in haar toekomstvisie op ‘verbinding’. "Oud en nieuw wordt verbonden in de architectuur. Stedenbouwkundig is aandacht voor duurzame verbinding met de omgeving middels het water, het groen van het Singelpark en faciliteiten voor fietsers en (elektrische) auto’s. In de functionele invulling speelt verbinding ook een grote rol. Een bijzondere ontmoetingsplek voor bezoekers maar ook ondernemers. Doel is om De Meelfabriek tot een uniek nieuw knooppunt in de stad te maken."

www.demeelfabriek.nl


Deel op Social Media<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >