BREEAM Outstanding voor TUE-gebouw


BREEAM Outstanding voor TUE-gebouw
29-04-2019 8:30

Tijdens het Nationaal BREEAM Congres 2019 heeft de Technische Universiteit Eindhoven het officiële oplevercertificaat ‘BREEAM Outstanding’ voor universiteitsgebouw Atlas in ontvangst genomen. De overhandiging van het certificaat vond plaats in het Atlasgebouw zelf.

De BREEAM-eindscore is vastgesteld op 96,01 procent. Daarmee is het gebouw van de TU Eindhoven naar verluidt het op zes na duurzaamste gebouw ter wereld, het op twee na duurzaamste gebouw  en het nummer een duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland.


BREEAM is, met ruim twintigduizend gecertificeerde gebouwen en bouwprojecten, een van de twee meest gebruikte systemen wereldwijd om de duurzaamheid van gebouwen vast te stellen.  In Nederland is de Dutch Green Building Council de certificerende organisatie.
 

Het ontwerp voor de renovatie van het gebouw kreeg in 2016 ook al een BREEAM-score. Met 93,86 procent was dit al de hoogste score ooit voor een onderwijsgebouw. Nu, na realisatie, is de score nog beter, onder meer door gebruik van nog duurzamere materialen, en door meer aandacht te besteden aan het informeren van de gebouwgebruikers. Dit laatste is belangrijk doordat de duurzaamheid mede wordt bepaald door het gedrag van de gebruikers van het gebouw.

Atlas is het vierde TU/e-gebouw zonder gasaansluiting, en een vijfde gebouw staat in de planning om ‘gasloos’ te worden. Sinds 2002 is het gasverbruik van de universiteit met circa driekwart gedaald. 

Het Atlas gebouw is afgelopen maart officieel in gebruik genomen. Het integrale, multidisciplinaire ontwerpteam Team RSVP tekende voor het duurzame renovatieontwerp. Team RSVP was samengesteld uit Team V (architect), Valstar Simonis (installatieadvies) Van Rossum (constructeur) en Peutz (bouwfysica en duurzaamheid). De duurzaamheidsexperts van Team RSVP hebben tijdens het ontwerp nauw samengewerkt met onderzoekers van de TU/e, zodat het Hoofdgebouw werd ingericht als living lab (door Intelligent Lighting Institute) voor onderzoek naar innovatieve en duurzame technieken. Unica heeft dit project in opdracht Van Wijnen gerealiseerd.

www.tue.nlDeel op Social Media
<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >