Tentoonstelling over interieurs uit de wederopbouw


Tentoonstelling over interieurs uit de wederopbouw
26-04-2019 8:30

Deze weken is het uw laatste kans om de succesvolle tentoonstelling Rijke eenvoud in het Van Eesteren Museum te bezoeken. De tentoonstelling over interieurs & objecten uit de wederopbouw is nog te zien t/m 5 mei 2019. Als kroon op de goed bezochte expositie, organiseert het museum gedurende de laatste weken nog een aantal extra activiteiten en openingsdagen om de tentoonstelling mee af te sluiten.

De tentoonstelling Rijke eenvoud, interieurs & objecten uit de wederopbouw, toont een dwarsdoorsnede van ontwerpen voor wonen, werken en ontspannen uit de periode 1945-1965. De gerestaureerde meubel ensembles van bekende Nederlandse ontwerpers als Gerrit Rietveld, Hein Salomonson, Dirk van Sliedregt en Coen de Vries, objecten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en (particuliere) verzamelaars, geven een tijdsbeeld en een visie op het ontwerpvak en het leven in een opkomende welvaartsstaat.

Daarnaast toont de expositie ook werk van hedendaagse makers als Chris Slutter, Mina Abouzahra, Martin Boverhof en kunstenaarscollectief DAY collective. De tentoonstelling verbindt zo de thema's interieur, wederopbouw en Goed Wonen uit de wederopbouwperiode aan actuele onderwerpen als duurzaamheid en hergebruik. Welke veranderingen traden gedurende de wederopbouw op in het gangbare interieur en de opvattingen daarover? Hoe beïnvloedden fabricagetechnieken destijds de vormgeving? En wat valt daarvan te leren anno nu?

De tentoonstelling is nog te zien t/m 5 mei, elke donderdag t/m zondag, van 12.00 - 17.00 uur. Naast deze vaste openingsdagen, organiseert het museum in de laatste weken van de tentoonstelling een aantal extra activiteiten en openingsdagen om de expositie mee af te sluiten. Zo is het museum ook op Koningsdag geopend en is er op 2 en 3 mei een Workshop moodboards maken en zal op 4 mei een voorstelling verzorgd worden door de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. Op 5 mei is het museumcafé (en de rest van het museum) open voor de Vrijheidsmaaltijd. Aansluitend zal opnieuw een theaterstuk te zien zijn.

www.vaneesterenmuseum.nl


Deel op Social Media
<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >