Nederlandse nominaties voor Europese designprijs


Nederlandse nominaties voor Europese designprijs
09-04-2019 8:00

De nominaties voor de European Design Awards 2019 zijn bekend. In totaal maken 43 Nederlandse inzendingen kans op een prijs. In het informele landenoverzicht behoudt Nederland de eerste plaats op basis van het aantal genomineerden, op de voet gevolgd door Duitsland, Noorwegen en het dit jaar goed scorende Italië.

In totaal werden 230 projecten – zo'n 15 procent van al het ingezonden werk – afkomstig uit 25 verschillende Europese landen genomineerd voor de European Design Awards 2019. De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 8 juni in Warschau tijdens het European Design Festival, georganiseerd samen met de Polish Graphic Design Awards en de organisatie achter de Element Talks-conferenties.

Genomineerde expositie van het Nationaal Militair Museum.

Naast de reguliere prijzen is er een Best of Show Award voor het ontwerp dat volgens de jury met kop en schouders boven alle prijswinnaars uitsteekt, en een Jury Prize voor de case die het beste laat zien wat design is, en kan betekenen voor mens en maatschappij. Ook wordt het European Design Agency of the Year onthuld.

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen een aantal Europese designmagazines, -sites en -blogs waaronder Dude, Dutch Designers Magazine, een uitgave van de BNO. De prijs is in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen. Ook streeft de organisatie ernaar dat Europese ontwerpers elkaar ontmoeten, hun werk onderling vergelijken, elkaar inspireren en een netwerk opbouwen.

Meerdere malen genomineerd: Studio De Ronners.

Enkele Nederlandse kanshebbers zijn Clever'Franke (in de categoriën Company Logo, Motion Logo, Mobile Apps en Design Concept), Studio De Ronners (Printed Identity Applications, Integrated Identity Application en Signs & Displays), Dept, (Promotional Site en Information Site), Sjoerd Verbeek (Corporate Illustration), Studio 212 Fahrenheit (Self-Initiated Projects) en Kossmann.dejong (Exhibition Design). 

www.bno.nl


Deel op Social Media
<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >