Nieuws


12-02-2020 9:00

Powerhouse Company ontwerpt uniek drijvend houten kantoor in Rotterdam. Floating Office Rotterdam (FOR), het nieuwe drijvend kantoor voor de Global Commission on Adaptation (GCA) opent in het najaar van 2020, gelegen aan een steiger in de Rijnhaven voor een periode van 5 tot 10 jaar.

Powerhouse Company, RED Company en de Gemeente Rotterdam hebben onlangs het ontwerp onthuld van het gloednieuwe hoofdkantoor van de GCA. "De huisvesting van de GCA in een drijvend kantoorgebouw van hout is uniek in de wereld. Het ontwerp beschikt over een breed scala aan state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen", aldus een woordvoerder.

De GCA is een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank en wordt voorgezeten door voormalig VN-voorzitter Ban Ki-moon, Microsoft-oprichter Bill Gates en de algemeen directeur van het IMF, Kristalina Georgieva. De GCA ontwikkelt en deelt kennis over het veranderende klimaat in de wereld en hoe daarop ingespeeld kan worden.

Het gebouw representeert de wereldwijde missie op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie en circulariteit; begrippen die zowel de GCA, de stad Rotterdam en Powerhouse Company omarmen. Het kantoor is zelfvoorzienend en volledig energieneutraal. "Zo vervult het kantoor met een oppervlakte van circa 3.000 vierkante meter een voorbeeldfunctie. De GCA is immers ambassadeur van duurzaamheid."

FOR wordt grotendeels gebouwd van hout en kan gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt worden. "Het gebouw is hiermee klaar voor de circulaire economie. Het gebruik van hout als materiaal voor de hoofdconstructie vermindert de koolstofvoetafdruk van het gebouw aanzienlijk. De drijvende bakken waarop het houten kantoor wordt gebouwd, fungeren als een grote warmtewisselaar en verzorgen op deze manier de koeling van het gebouw met het water van de Rijnhaven."

Met behulp van zonnepanelen op het licht schuine dak wordt voldoende energie opgewekt om het gebouw zelfvoorzienend te laten zijn. De uitkragende vloeren van het gebouw zorgen voor permanente zonwering en door grote ramen straalt er tegelijk veel daglicht het kantoor binnen. Op de begane grond komt er een publiek toegankelijk restaurant met een groot buitenterras met een speciale toevoeging van een zwembad in de Maas.

Powerhouse Company verzorgt het project van schetsontwerp tot constructie en maakt naast het ontwerp ook alle technische bouwkundig tekeningen van het project. DVP is betrokken als projectmanager van RED Company. De constructie is ontworpen door Bartels & Vedder in combinatie met Solid Timber. DWA is de adviseur voor installaties, brandveiligheid en bouwfysica. Aanneemcombinatie FOR Building gaat tekenen voor de bouw, een combinatie van Bouwbedrijf Valleibouw en Bouwbedrijf Osnabrugge.

www.powerhouse-company.com


Deel op Social Media12-02-2020 13:30

Op vrijdag 26 juni vindt in Capital C in Amsterdam, ‘het clubhuis voor de creatieven’, de derde editie van de Creative Heroes Award plaats. De organisatie maakt deze week de dertien-koppige jury van de awards bekend én presenteert - nieuw dit jaar - een team van zes scouts. 


Vijf professionals uit de creatieve industrie krijgen in het kader van deze competitie een award voor de impact die ze maken met hun creatieve vermogen, voor hun maatschappelijke betrokkenheid en hun ondernemende houding. "De creatieve industrie is een van de meest impactrijke sectoren in Nederland, eentje die bovendien sneller groeit dan de rest van de economie", aldus de initiatiefnemers. "De Creative Heroes Awards wil de impactmakers - professionals die het verschil maken - belonen voor hun belangrijke rol. Dankzij deze impactmakers is de creatieve industrie een aanjager van innovaties en levert daarmee een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken."

De winnaars van 2019.

"Creatieve maakkracht is hiervoor essentieel en zal de komende 25 jaar niet, zoals zo veel andere kennis en kunde, worden vervangen door Artificial Intelligence (AI) of robots", zo voorspelt jurvoorzitter Taco Schmidt, oprichter van Qindle."Het doel van de Creative Heroes Awards is het creëren van een relevant platform, binnen én buiten de creatieve sector, voor creatieve professionals, ondernemers en bedrijven die een blijvende positieve verandering - impact - voor mens, maatschappij en/of milieu weten te bereiken", stelt Jeroen van Oostveen, een van de initiatiefnemers van de Creative Heroes Awards.

Er valt volgens Van Oostveen nog veel winst te behalen als het creatieve vermogen van de sector zich verder uitbreidt naar andere sectoren van de economie. Het is dé kans voor de BV Nederland om haar doel om zich te ontwikkelen tot de meest creatieve economie van Europa ook echt waar te maken. ‘De creatieve industrie is in veel opzichten een voorloper. De Creative Heroes Awards heeft de ambitie om de samenwerking tussen partijen binnen en buiten de creatieve industrie te versterken."

De organisatie van de Creatieve Heroes Awards maakt deze week de dertienkoppige jury bekend. Onder aanvoering van Taco Schmidt, oprichter van Qindle Innovation & Design, buigen twaalf toonaangevende professionals zich over de beoordeling van de impactmakers: Samira Boon, textielarchitect bij Studio Samira Boon en een van de Creative Heroes van 2017; Hans Brandt, onafhankelijk consultant Identiteit en Branding; Leonne Cuppen, eigenaar van Yksi Connect; Kim Dingler, directeur Marketing & Strategie bij Talpa; Petran van Heel, Sector Bankier Bouw bij ABN AMRO Bank; Mark van der Net, Head of innovation bij Total Design; Reinder Bakker, ontwerper en oprichter van Overtreders W; Liedewij Hentenaar, directeur van Radio Adviesbureau (RAB); Marjolein Vreeburg, oprichter van MV Architects en een van de Creative Heroes van 2017; Xander Kotvis van de Revolution Foundation, circulair systems voor festivals en events; Floris Müller, uitgever en publicist, PBQ Media; Lieke Genten, partner bij Claessens Erdmann.  

Een award kan een krachtig middel zijn in het denken over creativiteit, zeker als het geen invuloefening is maar met een open vizier en oprechte interesse wordt gediscussieerd. Het biedt de kans om het moment te ‘framen’, om een foto te maken van de stand van zaken in de creatieve industrie met de intentie om deze een stap verder te brengen. Nieuw dit jaar is de uitbreiding met een team van scouts: creatieve curators die actief op zoek gaan naar verrassende en vernieuwende kandidaten. Journalist en creatief ondernemer Renske Schriemer stuurt het team van scouts aan: David Heldt, Uitgever en Curator; Viveka van der Vliet, Journalist/Schrijver; Robert van Rixtel, Ontwerper en Uitgever; Peter de Winter, hoofdredacteur ArchitectuurNL; en Kitty de Groot, Journalist/Schrijver voor onder meer Inside Information.

Vanaf nu is de inzending geopend, tot uiterlijk 1 april 2020. Inzenden kan door het formulier in te vullen op www.creativeheroesawards.nl. Creatieve professionals kunnen zichzelf aanmelden, maar ook aangedragen worden door anderen of worden gescout door de jury of de scouts van de Creative Heroes Awards. 


www.creativeheroesawards.nl

Deel op Social Media<< February 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >