Nieuws


02-12-2019 7:00

Interieurliefhebbers opgelet. Van 4 tot en met 6 december wordt in RAI Amsterdam het Inside Festival gehouden. Dit is een wereldwijd evenement waarin het professionele interieur centraal staat. 

“Inside Festival is een feest van creativiteit, inspiratie en kennis voor de interieurindustrie.” De woordvoerder van het internationale evenement laat er bepaald geen gras over groeien. Inside Festival is klaarblijkelijk een absolute must voor intereurwatchers. Daar valt inderdaad het nodige voor te zeggen. Want is er van alles te beleven, straks van 4 tot en met 6 december in de RAI.

Inside Information is overigens niet betrokken bij de organisatie van het Inside Festival. Maar dat wil niet zeggen dat dit tijdschrift helemaal loststaat van het aanstaande Amsterdamse interieurfestijn. Inside Information geldt als ‘mediapartner’ van het evenement. Dit houdt onder meer in dat het blad voorafgaand en na het Inside Festival uitgebreid zal berichten over hetgeen er zoal in Amsterdam zal gebeuren. 

Er is straks heel veel te zien, te doen, te bepraten en te beluisteren in Amsterdam. Het festival combineert een award-uitreiking met een internationale conferentie, waar tal van interessante sprekers hun licht zullen laten schijnen over de laatste ontwikkelingen in onze binnenruimtes. “In Amsterdam vieren we de beste voorbeelden van interieurontwerp”, meldt de enthousiaste organisatie van het evenement dan ook.

Het festival wordt georganiseerd door Emap. Dit is een Brits bedrijf dat zich bezoghoudt met ‘B2B content, subscription & networking business’. “Wij brengen invloedrijke mensen en organisatie met elkaar in contact om zo een hoogkwalitatief netwerk te bouwen van beslissers.” Behalve het Inside Festival organiseert Emap bijvoorbeeld ook het World Architecture Festival (WAF). En raadt eens: dat wordt gelijktijdig met het Inside Festival gehouden, en eveneens in de RAI. Nóg een reden om een bezoek aan de RAI serieus te overwegen. Want Inside-bezoekers kunnen ook de WAF-conferentie bezoeken.

Er zijn lezingen te verwachten van onder (veel) meer Andrew Whalley (van architectenbureau Grimshaw), Ben van Berkel (UN Studio), Petra Blaisse (van Inside Outside), Marc Koehler (van Marc Koehler Architects) en schrijver/architect/professor sir Peter Cook.Voorts worden er tal van awards uitgereikt. Vanuit de gedachte dat er veel verscheidenheid is in interieurs, heeft de Inside festival-organisatie maar liefst negen verschillende categorieën opgetuigd. Het betreft ‘Bars & Restaurants’, ‘Civic, Culture & Transport’, ‘Creative Re-use’, ‘Display’, ‘Health & Education’, ‘Hotels’, ‘Offices’, ‘Residential’ en ‘Retail’. Onder de genomineerden bevinden zich drie Nederlandse projecten: LocHal in Tilburg (in de categorie ‘Creative Re-use’) en Amsteldok en Pand Noord in Amsterdam (beide in de categorie Offices).
 

www.insidefestival.com


Deel op Social Media02-12-2019 8:00

De omzet van de architectenbranche bedroeg in 2018 naar schatting 1 miljard euro. Dit is een lichte groei van 2 procent ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit de BNA Benchmark Jaarcijfers 2018.

De totale werkgelegenheid in de branche groeide langzaam naar 12.000 banen. Door de groei van het aantal kleine bureaus daalde de gemiddelde omzet per bureau met 1,6 procent ten opzichte van 2017. Ook de behaalde marges daalden licht door de gestegen loonkosten.

BNA-directeur Fred Schoorl: “We zien aan de ene kant een zeer grote vraag naar betaalbare woningen, nieuwbouw en vernieuwing en verduurzaming van bestaand vastgoed. Maar paradoxaal genoeg zien we ook sterk gestegen bouwkosten, een terugloop van het aantal bouwvergunningen en onduidelijkheid over uitval van lopende en toekomstige projecten. De doorloop van projecten verloopt hierdoor regelmatig niet soepel. Het is hollen of stilstaan. Dit maakt project- en personeelsplanning voor bureaus complexer. Dit in een tijd waarin juist de specifieke vaardigheden en verbeeldingskracht van architecten bij het creëren van meer leefbare, duurzame en sociale leefomgeving onmisbaar zijn.”


Bureaus haalden de meeste omzet uit het ontwerpen aan woningen. Dit omzetaandeel uit woningen liet echter een sterke daling zien, waarmee het op het laagste niveau sinds 2006 uitkwam. De omzet uit de categorie ‘overig’ en onderwijs lieten daarentegen een toename zien. De meeste omzet blijft afkomstig van particulieren en bedrijven. Na woningen en ‘overig’ komt de meest omzet van kantoren, onderwijs, gemengde projecten, landbouw en industrie, zorg, winkels, sport en recreatie en stedenbouw. Alleen bij de grote bureaus komt een substantieel deel van de omzet uit het buitenland.
 

De BNA Benchmark Jaarcijfers 2018 geeft BNA-leden inzicht in de gemiddelde omzet, kostenstructuur, bedrijfseconomische prestaties, deelmarkten, opdrachtgevers, leveringsvoorwaarden en contracten per bureaugrootte in 2018.

www.bna.nl


Deel op Social Media02-12-2019 8:00

De tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus, die momenteel te zien is in het Van Eesteren Museum, wordt wegens succes met 1 maand verlengd, tot en met zondag 5 januari 2020. Dit biedt nog meer bezoekers de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken en/of deel te nemen aan de bijbehorende speciale Zeitgeist-Bauhauswandeling.

Met name voor die wandeling was de belangstelling de afgelopen maanden groot. Ook de bijbehorende creatieve workshop Zeitgeist Bauhaus wordt nog twee keer aangeboden in de kerstvakantie.

De tentoonstelling en de bijbehorende Zeitgeist-Bauhauswandeling kenden tot nu toe veel bezoekers en deelnemers. Oorspronkelijk zou de tentoonstelling sluiten op 8 december 2019. Echter, om mensen ook gedurende de kerstperiode de gelegenheid te bieden kennis te maken met het Bauhaus en de invloed ervan op Amsterdam, heeft het museum besloten de tentoonstelling te verlengen tot en met 5 januari 2020. 

www.vaneesterenmuseum.nl


Deel op Social Media02-12-2019 10:00
Met een spectaculaire show werd afgelopen week Inspirium Amsterdam officieel geopend in het bijzijn van alle negentien Inspirium-partners en VIP-gasten. 

Eén voor één werden de partners gepresenteerd aan het aanwezige publiek en plaatsten zij ieder hun puzzelstuk in de speciaal gecreëerde Inspirium-wand, die symbool staat voor de samenwerking en synergie tussen alle Inspirium partners. Het moment werd verzegeld met een knal, confetti, muziek en het proosten op ‘the next level in hospitality’.
 

Na het officiële moment kregen alle gasten de kans om de verschillende belevingswerelden met eigen ogen te zien en een praatje te maken met de partners. De positieve geluiden en lachende gezichten duidden op een geslaagde avond.

Inspirium Amsterdam is na Breda de tweede locatie van Inspirium en volgens de initiators een volgende stap in de toekomst van hospitality. Negentien partners met ieder hun eigen expertise op het gebied van hospitality komen samen onder één dak en werken gezamenlijk aan totaaloplossingen voor de juiste invulling van gastvrijheid. De partners van Inspirium Amsterdam zijn onder meer BKS, Bulsink, Häfele, Incatro Room Acoustics, Van Duijnen Horeca Service, Lavazza, Satelliet en Utilicht. 
 
 
 

Deel op Social Media<< December 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >