Nieuws


06-11-2019 8:00

In Broeinest Amsterdam werd donderdag 31 oktober het ontwerp van Triodos Bank bekroond als Kantoorgebouw van het Jaar 2019 door Architectenweb. De jury prees onder andere ‘de interactie tussen gebouw(interieur) en het omliggende landschap’. Hiermee werd RAU Architecten gekozen uit vier nominaties.

Tijdens de Architectenweb Awards 2019 werden awards uitgereikt voor bijzondere architectuurprojecten in verschillende categorieën, zoals Woongebouw van het Jaar, Schoolgebouw van het Jaar en Kantoorgebouw van het Jaar. In deze laatste categorie won RAU Architecten vanwege ‘de fijne werkplek met respect voor de omgeving en milieu’. Dit is terug te zien in de volledig glazen gevels, de bijna volledig houten draagconstructie en de remontabele materialen die online in Madaster geregistreerd zijn en losgeschroefd kunnen worden om zo nogmaals ingezet te kunnen worden in de toekomst.


RAU Architecten staat bekend om de circulaire manier van ontwerpen. Naast de Triodos Bank openden zij dit jaar het remontabele vogelobservatorium ‘Tij’. Ook dit volledig houten natuurkunstwerk is zonder waardeverlies volledig uit elkaar te halen. Thomas RAU, hoofdarchitect RAU Architecten: “Deze prijs is een bekroning op de duurzame, circulaire visie die we naleven. Door materialen op te slaan in een online database zoals Madaster en door gebouwen remontabel te maken, zijn gebouwen slechts tijdelijke verzamelplaatsen van deze materialen. Door met deze visie gebouwen te ontwerpen en te bouwen kunnen we nog eeuwen genieten van dezelfde materialen.”  


De ontwerpteams van RAU Architecten en Ex Interiors zijn aan de slag gegaan in opdracht van Triodos Bank. EDGE heeft het complete proces gefaciliteerd. Aannemer is J.P. van Eesteren en installateur is Bosman Bedrijven. Tot slot zijn Arcadis en Copijn betrokken als tuin- en landschapsarchitecten en bomenspecialist. Op 25 november nemen de medewerkers van Triodos Bank hun intrek in het gebouw. Op 6 september is het nieuwe, volledig duurzame en circulaire kantoor van Triodos Bank officieel opgeleverd aan de bank.

www.rau.eu


Deel op Social Media06-11-2019 13:30

Jan des Bouvrie is 50 jaar ontwerper. Dit heugelijke feit wordt op 12 november gevierd met een feestavond met een indrukwekkende line-up.

Het evenement vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens de avond delen bekende designers zoals Piet Boon, Lex Pott en Jurgen Bey hun ervaringen.

Initiatiefnemer is Jeroen Junte, journalist voor onder meer De Volkskrant en Frame. Jeroen lanceert deze avond ook het nieuwe designplatform Design Digger.

www.gelderlandgroep.com

 


Deel op Social Media<< November 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >