Nieuws


04-09-2019 8:00

Tijdens Dutch Design Week (19 t/m 27 oktober) gaan internationale specialisten, makers, ontwerpers, gebruikers en veranderaars in Eindhoven de uitdaging aan om actuele maatschappelijke vraagstukken nét even anders aan te pakken. Dat meldt de organisatie van het evenement.

"Voor ieder van de zes thema’s – 'Safety', 'Circular & Biobased Building', 'Sustainable Design', 'Health', 'Mobility' en 'Water' – wordt een World Design Embassy (WDE) ingericht die een programma biedt met exposities, presentaties, workshops, lezingen en debatten", aldus een woordvoerder. "Ook organiseert elke ambassade een conferentie, waar het relevante vraagstuk op een andere manier tot op de bodem wordt uitgediept."

www.ddw.nl


Deel op Social Media04-09-2019 8:00

Studio LONK uit Amsterdam is door Leolux geselecteerd voor het presenteren van een designvisie tijdens Dutch Design Week. Ze waren een van de vele deelnemers aan “What if Lab: Leolux 2030”, een initiatief van designfabrikant Leolux en Dutch Design Foundation (DDF). 

Studio LONK imponeerde de jury met een relevante en inspirerende toekomstvisie op onze leefomgeving over 10 jaar. Leolux en LONK presenteren deze visie tijdens Dutch Design Week (19-27 oktober) in Eindhoven.

(foto: Iris haverkamp)

Meer dan dertig designstudio’s schreven zich in voor deze conceptuele ontwerpopdracht. Na een voorselectie in juli konden drie heel verschillende studio’s hun visie op 2030 voorleggen aan de jury. Enkele waarschijnlijke scenario’s, zoals de deeleconomie en steeds beperktere betaalbare woonruimte, werden in alle concepten zichtbaar, maar de uitwerking verschilde sterk. 

De eer ging uiteindelijk naar Studio LONK. Ze presenteerden een intuïtief concept, waarbij de bezoekers van DDW de (leef)ruimte delen en door geluid (soundscapes) en wisselende panelen aan den lijve ondervinden welke impact dat heeft op de persoonlijke leefomgeving. De installatie van studio LONK daagt bezoekers van DDW uit om na te denken over een toekomst waarin we onze leefruimtes steeds vaker zullen delen. 

Celine de Waal Malefijt, oprichter van Studio LONK: "In 2030 betreedt een nieuwe generatie de woningmarkt; 'de synthetische generatie', die zich kenmerkt door een postmaterialistische waardenverschuiving naar zelfactualisatie en authenticiteit. Wat het echte leven en het digitale leven is, kan deze generatie niet meer uitleggen. Voor hen is alles is echt. En in zekere mate ook on-echt. De vraag is: Hoe gaat deze generatie uiting geven aan 'thuisgevoel' in een gedeelde woning? En kunnen de juiste filters helpen om te switchen tussen sociale contacten en de behoefte aan privacy?"

www.leolux.nl


Deel op Social Media<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >