Nieuws


11-02-2019 8:00

De afgelopen editie van de Rotterdamse designbeurs Object, gehouden van 8 tot en met 10 februari, was groter en veelzijdiger dan ooit. Bijna 10.000 designliefhebbers bezochten gedurende drie dagen het HAKA-gebouw, dat tot de nok gevuld was met design.

Zo'n tweehonderd ontwerpers, designlabels en instellingen toonden bij elkaar duizenden bijzondere designobjecten. Opvallend veel deelnemers hebben werk verkocht of nieuwe opdrachten gekregen. "Mensen investeren weer in kwaliteit en originaliteit en besteden graag geld en tijd aan hun interieur", aldus directeur Anne van der Zwaag.

Sinds Anne van der Zwaag de beurs zeven jaar geleden overnam is Object Rotterdam uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor eigentijds design en een springplank voor jong talent. Het designplatform staat bekend om de uitgekiende mix van design, mode, architectuur en kunst; te kijk en te koop. Dankzij het interdisciplinaire karakter neemt Object in Nederland en daarbuiten een unieke positie in. Anne van der Zwaag: "Object is veel meer dan een verkoopbeurs. Het is een platform voor de actuele stand van zaken in uiteenlopende designdisciplines. De krenten uit de pap zorgvuldig bij elkaar gebracht op een iconische Rotterdamse locatie."

Het succes van de beurs wordt verder versterkt door de Art Rotterdam Week waar Object onderdeel van is, een jaarlijks festival voor kunst en cultuur dat massa's mensen op de been brengt. Al tijdens de besloten opening vormden zich lange rijen voor de entree. Een letterlijk hoogtepunt waren de presentaties van Maze de Boer en Rachid Assoui bovenin het markante gebouw, met het prachtige uitzicht over de stad. De designveiling die hier werd georganiseerd trok veel bekijks en bracht ruim 10.000 euro op voor een goed doel: de bouw van een school in Senegal. Op de beurs werden direct stukken verkocht. Ontwerpduo verkocht meerdere lampen, Lensvelt verschillende stoelen van Maarten Baas en Nynke Koster een aantal van haar architectonische objecten. 

www.objectrotterdam.com


Deel op Social Media11-02-2019 8:30

Vergrijzing, een toegenomen levensverwachting én een onzeker pensioen zorgen ervoor dat we jaren langer blijven doorwerken. Hoe ver zullen we gaan om onze mentale en fysieke gezondheid hierin te faciliteren? ‘Senior Spaces’ presenteert dit ruimtelijk scenario en confronteert ons met een nieuwe generatie op de werkvloer, de 70-plusser.

Senior Spaces is het eerste hoofdstuk van het drieluik ‘Labor Lab’, te vinden in TSH Collab van 4-15 februari. "We sluiten af met een event. Kom je op 15 februari ervaren wat het zou betekenen om te blijven werken tot in je laatste levensfase?", aldus de initiatiefnemers Studio LONK en Ditt. Officemakers, in samenwerking met BrightPensioen en TSH Collab.

Aan het woord komen onder meer Ruben Jacobs (cultuursocioloog), Aart Bontekoning (generatie-expert, spreker en co-producer van ‘het generatietheater’), Caro van Dijk (architect van zorgzame omgevingen), Sjaak Zonneveld (auteur en ondernemer met BrightPensioen), Mattijs Kaak (directeur Ditt. Officemakers) en Anna Dekker en Celine de Waal Malefijt (socioloog en ruimtelijk ontwerper van Studio LONK). Het event wordt gemodereerd door Tracy Metz (Stadsleven, NRC). 

Het evenement begint op 15 februari om 15.30 uur. Plaats van handeling: Het Parool Theater aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-labor-lab1-senior-spaces-54525678773


Deel op Social Media<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >