Nieuws


04-01-2019 8:00

Onder de titel 'Architect – Actietect? Beschouwingen op het snijvlak van architectuur en gedrag(swetenschappen)' vindt op 22 januari een lezing plaats over de wijze waarop architectuur zich verhoudt tot de bewegende mens. de lezing wordt georganiseerd door museum van Eesteren en vindt plaats in het Amsterdamse Burgerweeshuis.

Hierbij draait het onder meer om ‘affordances’, een begrip dat in het midden van de vorige eeuw door ecologisch psycholoog James Gibson werd geïntroduceerd . Hij doelde jietmee op dat wat de omgeving (zoals speeltuinen, meubelen of gebouwen) verschaft aan mogelijkheden voor dieren of mensen. Tijdens dit 'Van Eesteren Gesprek' zullen bewegingswetenschapper Peter Beek en een nader bekend te maken architect dit concept toelichten aan de hand het werk van Van Eyck. Vervolgens verzorgen zij een rondleiding door het Burgerweeshuis om gezamenlijk de werkingskracht van de door Van Eyck beoogde interacties te onderzoeken.

Tot en met januari 2019 is in het voormalig Burgerweeshuis ook een door het Van Eesteren Museum samengestelde expositie over Maison d’Artiste te zien, een kunstenaarswoning naar ontwerp van Theo van Doesburg en Cornelis van Eesteren. Inclusief een reconstructie van het ontwerp op schaal 1:5 van wel 4 x 4 x 4 meter, ontwikkeld door architectuurstudenten van de TU Delft onder leiding van professor Mick Eekhout.

De bijeenkomst vindt plaats op 22 januari vanaf 19;30 in het Burgerweeshuis: IJsbaanpad 1 te Amsterdam. De avond begint met een rondleiding langs de expositie en het prototype door Anouk de Wit, directeur van het Van Eesteren Museum. deelname is gratis, mits men zich vooraf heeft aangemeld.
 
http://vaneesterenmuseum.nl/nl/tickets/


Deel op Social Media<< January 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >