Nieuws


24-09-2018 8:00
Woensdag 12 september is de monografie van ZZDP Architecten, 'ZZDP Architecten getransformeerd' gepubliceerd. Het boek werd uitgereikt door Jort kelder en aan Esther Agricola, directeur Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam.

De presentatie vond plaats in het onlangs gereedgekomen project The Ven, het nieuwe Park Inn Hotel en Holland Casino te Amsterdam Sloterdijk. ZZDP Architecten is als architect verantwoordelijk voor de complete renovatie/ transformatie van dit project. Aangezien het hier het meest recente opgeleverde project van ZZDP Architecten betrof en tevens het laatste gedocumenteerde gebouw was dat in het boek verscheen, was dit de uitverkoren locatie om de feestelijke onthulling te laten plaatsvinden.
Het boek is geschreven door auteurs Cor Wagenaar en Noor Mens, die tevens de jubileumeditie van het bureau schreven. Het boek is vormgegeven door Leon Bloemendaal en Patricia Dekkers. 
 
Esther Agricola sloot de feestelijke uitreiking af met eenprachtig verhalend commentaar, dat eindigde met een mooie quote over ZZDP Architecten: “ZZDP Architecten is overal in de stad Amsterdam op een onopvallende manier opvallend aanwezig.”

www.zzdp.nl

Deel op Social Media
24-09-2018 8:30

Atelier PRO is geselecteerd voor de architectuur van het nieuwe onderkomen van middelbare school Strabrecht College in Geldrop. De school telt 1.300 leerlingen en is al jaren aan vervanging toe. "Het nieuwe gebouw wordt geheel energieneutraal en er komt veel ruimte voor groen, licht en klimaat", aldus het architectenbureau.

De school heeft in onderwijsvisie een nieuwe weg ingeslagen en gekozen voor 'personalised learning'. Het architectuur-ontwerp voldoet aan de flexibele indelings-en gebruikseisen van de ruimte die voor deze vorm van onderwijs nodig is. "Soms werken de leerlingen namelijk in duo’s, soms in kleine groepjes en ook vindt er klassikaal onderwijs plaats."

Atelier PRO heeft veel ervaring in het ontwerpen voor diverse onderwijsvisies en is verheugd om dit project op te pakken. Architecten Dorte Kristensen en Mira van Beek: “We vinden het belangrijk om architectuur en omgeving te koppelen. Strabrecht College is niet alleen een leeromgeving maar ook een leefomgeving waar leerlingen zich prettig moeten voelen. Dus volop ruimte voor sociale contacten en samenwerken, maar ook voor rust en geconcentreerd werken.”

Er komen vier clusters met lokalen, studieruimtes en leerpleinen, die als huizen aan de centrale aula liggen. Door de aanleg van patio’s reikt het zonlicht tot diep in het gebouw en kan er buiten les plaatsvinden. De patio’s brengen schaalverfijning aan in de contour waardoor aansluiting ontstaat met de omgeving. "Door aanpassing van het omliggende groen wordt de school zichtbaar als een licht metselwerk gebouw op een groen gazon, met grote ramen bij de leerpleinen en de bijzondere vaklokalen."

Op het gebied van energiegebruik en circulariteit zijn de ambities hoog. Met het oog op toekomstbestendigheid voorziet het ontwerp daarom in grote indelings- en gebruiksflexibiliteit. "Atelier PRO is superblij met deze mooie opgave."

www.atelierpro.nl

 


Deel op Social Media24-09-2018 9:30

VOLA viert in 2018 haar vijftigste verjaardag. Dit wordt op 11 oktober gevierd met de relaties van het bekende designkranen-merk.

Vanaf 14.00 uur is de Amsterdamse showroom geopend voor gasten. Aldaar zal Torben Madsen van Link Arkitektur inspirerend vertellen over Arne Jacobsen en VOLA. "Daarna vertrekken we lopend naar Artis voor nog meer interessante verhalen: Emile Polak vertelt over het masterplan van Artis, Hieke Bakker en/of Marleen van Driel over de Robbenzaal, Evelyne Merkx over het Groote Museum, Thijs de Zeeuw en Maarten van Kesteren over het olifantenverblijf." In restaurant De Plantage zal architect Paul Linse vertellen over zijn inbreng in de renovatie van dit mooie etablissement.

vervolegns volgt in de VOLA-showroom een feestelijke borrel met heerlijke hapjes.

www.vola.com


Deel op Social Media<< September 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >