Nieuws


26-06-2018 8:30

Ravi Naidoo (Design Indaba), Laurens van den Acker (Renault) en Wendy Plomp (Dutch Invertuals) zijn de ambassadeurs van de zeventiend Dutch Design Week (DDW). De ambassadeurs zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen, fungeren als klankbord voor deelnemers en bezoekers, en initiëren speciale activiteiten tijdens de week.

Elk jaar stelt DDW partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van design in het algemeen en de week in het bijzonder. Volgens de organisatie achter Dutch Design Week (DDW) vormt het drietal een evenwichtige en brede weerspiegeling van design anno 2018.

Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation: "Het ambassadeurschap van Ravi Naidoo onderstreept het belang dat onze organisatie hecht aan talentontwikkeling, inclusiviteit en internationalisering. Laurens van den Acker zien we als de link tussen mens, innovatie, technologie, mobiliteit en industrie. En met de benoeming van Wendy Plomp blijven we trouw aan onze kernwaarden: vernieuwing, onderzoek, en experiment."

De zeventiende editie van DDW, het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober in Eindhoven. De organisatie verwacht ook dit jaar ruim 2.500 deelnemers, die verspreid over meer dan honderd locaties nieuw werk, prototypes en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend. 

www.ddw.nl
 


Deel op Social Media26-06-2018 8:30

Onlangs werd de Herengracht Industrieprijs (HIP) weer uitgereikt (zie dit artikel). Tijdens de uitreiking werd een presentatie verzorgd door de bekende cultuurhistoricus Thomas von der Dunk. Het verhaal over intererieur- en exterieurarchitectuur is het lezen meer dan waard. Daarom stelt de HIP-organisatie de tekst beschikbaar. Von der Dunks lezing is hier te downloaden.

26-06-2018 8:30

De Fauna-opvang en Dierenambulance Nederrijn krijgt een nieuw state-of-the-art bedrijfscomplex. Initiatiefnemer Gert-Jan Nefkens heeft als doelstelling om de eerste van een nieuwe generatie dierenopvangcentra in Nederland te realiseren en vroeg ORGA om voor een duurzaam ontwerp te zorgen. 

In het nieuwe gebouwencomplex, gelegen aan de rand van de bossen van Doorwerth, worden vogels, zoogdieren en gehouden dieren opgevangen. Via gespecialiseerde intensive care, herstelafdelingen, binnen- en buitenverblijven worden de dieren voorbereid op een herplaatsing in de natuur.   

Via gespecialiseerde intensive care, herstelafdelingen, binnen- en buitenverblijven worden de dieren voorbereid op een herplaatsing in de natuur. Door het gebouw lopen routes met gespecialiseerde medische trajecten voor de verschillende diersoorten zodat deze specifieke verzorging kunnen krijgen. Naast het gebouw komt een natuurpark met talrijke dierenverblijven waar de dieren in de laatste herstelfase verblijven voordat ze weer uitgezet worden. Daar komt o.a. en een donutvormig roofvogelverblijf waarin de vogels hun vleugels kunnen uitslaan en een volière met bassin voor de watervogels.

Naar verwachting wordt begin 2019 gestart met de bouw van de fauna opvang.

www.orga-architect.nl


Deel op Social Media<< June 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >