Nieuws


13-06-2018 8:00

Het nationaal en internationaal opererende architectenbureau de Jong Gortemaker Algra neemt deze week afscheid van architect en directeur Henk de Jong. Met zijn vertrek en het toetreden van Femke Feenstra als nieuwe partner gaat het bureau verder onder de naam Gortemaker Algra Feenstra. Met het meeveranderen van de naam zet het bureau een jarenlange traditie voort.

Sinds 2001 is Femke Feenstra actief binnen het bureau. Begonnen als interieurarchitect, geeft zij vanaf 2013 als architect-directeur mede leiding aan het bureau. Met ingang van dit jaar is zij toegetreden als eerste vrouwelijke partner in de 98-jarige historie van het bureau.

Gortemaker Algra Feenstra spant de brug tussen vernieuwing en traditie. De vele jaren aan kennis en ervaring, samen met een toekomstgerichte instelling, zorgen ervoor dat zij voor praktisch elk complex probleem een gepaste, innovatieve en specifieke oplossing kunnen ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren.

“Wij zetten onderzoek en ontwikkeling in om de kennis die we hiermee vergaren ook daadwerkelijk praktisch toe te passen. Dit resulteert in een bureau waar wij blijven vernieuwen en experimentele methodes inzetten om te ontwerpen voorbij de verbeelding,” aldus Femke Feenstra.

Gortemaker Algra Feenstra richt zich op ontwerp, ontwikkeling en onderzoek. Een spraakmakend voorbeeld is het HMC Antoniushove, waarvan het ontwerp de patiënten en personeel een omgeving geeft waarin daglicht en uitzicht een grote rol spelen. Een bijzonder onderzoeksproject is CareBNB, waarbij mensen met een tijdelijke zorgvraag gekoppeld worden aan hulpverleners uit de buurt.

www.gaf.eu

 


Deel op Social Media13-06-2018 8:30

De flexibilisering van kantoorwerk is al een aantal jaren 'in full swing'. Toch vallen de percentages over de hele linie behoorlijk tegen. Blijkens onderzoek van het Duitse Catella kan slechts 0,76 procent van de Europese kantoorruimte aangemerkt worden als flexibel. En Nederland komt uit het onderzoek niet als koploper naar voren.

Het traditionele kantoor wordt volgens de onderzoekers nog niet echt bedreigd. “We schatten dat het aantal vierkante meters flexibele werkruimte in de EU in 2018 rond de 2,1 miljoen ligt", zegt hoofdonderzoeker dr. Thomas Beyerle. "In vergelijking met het totaal aantal vierkante meters kantoorruimte van 275 miljoen vierkante meter betekent dit slechts 0,76 procent."

Blijkens een bij het onderzoeksverslag geleverde illustratie zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje koplopers op het gebied van de flexibilisering van de werkruimte. Nederland hobbelt - tegen de verwachtingen in - slechts mee in de middenmoot. Een opvallend aspect van de illustratie is dat in Nederland alleen Amsterdam aangeduid wordt  als een stad met meer dan dertig flexibele kantoren.

Kan dat kloppen? Ja, dat kan kloppen wanneer men zich realiseert dat  de onderzoekers het begrip 'flexibele kantoorruimte' slechts reserveren voor 'pay-per-use'-achtige huurkantoren. De vele flexibele kantoren die door bedrijven zelf zijn ontwikkeld, worden door de onderzoekers gemakshalve gerekend tot de klassieke kantoorvariant.

Het onderzoeksverslag is hier te lezen.

www.catella.com
 


Deel op Social Media<< June 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >